Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică WikiLeaks, declaraţie Gitenstein: Guvernul României arată ca o raţă şchioapătă

WikiLeaks, declaraţie Gitenstein: Guvernul României arată ca o raţă şchioapătă

Un articol de: - 29 Mar 2011, 12:55
WikiLeaks, declaraţie Gitenstein: Guvernul României arată ca o raţă şchioapătă Foto: ziuaveche.ro Politică

Ambasadorul Sua la Bucureşti, Mark Gitenstein, a fost citat într-o telegramă obţinută de WikiLeaks, că Guvernul român “arată ca o raţă şchioapă”, potrivit Adevărul.

"Guvernul din România, care arată ca o raţă şchioapă, pledează pentru indulgenţă din nou, argumentând că merită următoarea tranşă de bani doar pe baza unor obiective tehnice îndeplinite prin septembrie, recunoscând, în acelaşi timp, că nu se poate duce la bun sfârşit reformele legislative majore promise în 2009", se arată în textul telegramei.

În telegramă, Mark Gitenstein susţine că "FMI s-a arătat deja indulgent faţă de România în acest an, ca răspuns la gravitatea recesiunii, modificând acordul la un deficit bugetar aproape dublu faţă de cel convenit anterior şi a căzut de acord să permită ca banii FMI să fie utilizaţi pentru cheltuielile directe ale Guvernului român".

"În plus, Guvernul român nu poate să asigure FMI cu privire la acţiunile reale ce vor urma, deoarece construirea următorului guvern ar putea rămâne nerezolvată săptămâni întregi. Flexibilitatea FMI a rezultat, în parte, din recunoaşterea faptului că recesiunea profundă a fost determinată de mai mulţă factori, exceptând controlului direct al Guvernului României. De data aceasta, însă, impasul privind reformele structurale ţine doar de chestiuni de politică internă. FMI va trebui să evalueze cu atenţie dezavantajele în cazul în care refuză să îi ofere bani României, comparativ cu potenţialele dezavantaje privind propria credibilitate, dacă îi oferă o nouă şansă României", se arată în document, potrivit sursei citate.

Citeşte mai multe despre:   Wikileaks,   Mark Gitenstein,   FMI