Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Zgonea, despre şedinţa în care s-a modificat legea pensiilor parlamentare: Lucrurile făcute în spaţii închise, obscure generează nemulţumiri

Zgonea, despre şedinţa în care s-a modificat legea pensiilor parlamentare: Lucrurile făcute în spaţii închise, obscure generează nemulţumiri

Un articol de: - 30 Sep 2015, 19:02
Zgonea, despre şedinţa în care s-a modificat legea pensiilor parlamentare: Lucrurile făcute în spaţii închise, obscure generează nemulţumiri Foto: facebook.com/zgonea Politică

Valeriu Zgonea a declarat că “lucrurile făcute în spaţii închise, obscure generează nemulţumiri”, făcând referire la faptul că șeful Comisiei de statut, Bogdan Niculescu Duvăz (PSD), nu a făcut publică şedinţa în care s-a modificat legea pensiilor parlamentare, informează Mediafax.

Președintele Camerei Deputaților a mai susținut că nu are rost să i se adreseze colegului său de partid pentru că "dânsul zice ca mine şi face ca el".

"Dacă preşedintele comsiei şi comisia (de statut –n.r.) s-a întrunit fără să respecte procedurile pe care noi le-am stabilit la Camera Deputaţilor aveţi tot dreptul să-l întrebaţi pe preşedintele Comisiei. Mie mi se pare lipsit de respect ca să aprobi Regulamentul Camerei Deputaţilor, să fii deputat şi să încalci propriile tale decizii. Mie mi se părea normal ca domnia sa să vă anunţe din timp şi să fiţi prezenţi din timp la o discuţie atât de sensibilă",  le-a spus Zgonea jurnaliștilor.

Acesta a mai susținut că, personal, nu are ce sancțiuni să dispună: ”Eu nu am ce să fac. Nu există nici o sancţiune, dumeavoastră trebuie să fiţi şi mai vehemenţi şi vom discuta acest lucru şi în cadrul Birourilor reunite. Mie nu mi se pare corect".

Totuși, el consideră că atitudinea este una neserioasă, motiiv pentru care o va discuta în ședința Birourilor Permanente.

"Vom discuta în Birourile permanente reunite această atitudine care mie mi se pare neserioasă. Noi suntem acuzaţi de netransparenţă. Am făcut nişte modificări ale Regulamentului Camerei generate tocmai de această nemulţumire, nu numai a dumeavoastră (a jurnaliştilor-n.r), ci a ONG-urilor, a asociaţiilor de profil că se dezbat proiecte de legi în anumite comisii, noaptea pe la 7, 8 fără să fie anunţată din timp această ordine de zi. Mi se pare o mare greşeală pe care domnul Duvăz a făcut-o, un om cu experienţa lui, 25 de parlamentarism. Nu trebuia să facă această greşeală. Voi avea o discuţie cu domnia sa... dar, e a nu ştiu câta, nu ştiu dacă are vreun sens să discut cu domnul Duvăz, dânsul zice ca mine şi face ca el", a adăugat Valeriu Zgonea.

El a mai spus că s-ar putea ca raportul la legea pensiilor parlamentare să nu fie introdus prea curând pe ordinea de zi: ”Sunt foarte multe rapoarte care stau câte doi-trei ani".

"Sunt mulţi colegi care nu au înţeles că lucrurile s-au schimbat în Camera Deputaţilor. Îmi pare rău că nu înţeleg aceste lucruri şi îmi pare rău că ne punem noi în situaţia de a crea avantaje în momentele în care nu merităm să avem aceste avantaje. O discuţie deschisă şi clară pe legea pensiilor parlamentarilor putea să fie făcută cu dumeavoastră în sală şi cu argumentele pe care le au colegii noştri. Lucrurile făcute în spaţii închise, obscure, pe care nu le ştie nimeni, generează nemulţumiri din partea tuturor şi atunci vor fi foarte mulţi parlamentari care vor vota împotriva acestui proiect de lege, care până acum a avut majoritatea', a mai arătat Zgonea.

Comisia de statut a dat marți seară un aviz favorabil pentru proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Zgonea,   pensii speciale