Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ziua Z în PNL: Liberalii își aleg noul președinte între Ludovic Orban și Cristian Bușoi (VIDEO)

Ziua Z în PNL: Liberalii își aleg noul președinte între Ludovic Orban și Cristian Bușoi (VIDEO)

Un articol de: - 17 Iun 2017, 10:57
Ziua Z în PNL: Liberalii își aleg noul președinte între Ludovic Orban și Cristian Bușoi (VIDEO) Politică

Sâmbătă va avea loc primul congres al noului PNL după fuziunea cu PDL. Ludovic Orban şi Cristian Buşoi îşi dispută astăzi şefia liberalilor. Au trecut trei ani în care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, deşi în acest timp au schimbat nu mai puţin de trei preşedinţi.

La Congresul PNL vor participa aproximativ 5.000 de candidați care vor vota moțiunile prezentate de cei doi candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).

Ludovic Orban a fost primul care și-a depus candidatura pentru președinția PNL, cu moțiunea "PNL — Forța Dreptei", în timp ce europarlamentarul Cristian Bușoi vizează șefia liberalilor cu moțiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică".

Pentru funcția de președinte al PNL și-a depus candidatura și Viorel Cataramă, dar moțiunea sa, intitulată "Politica națională — Calea liberală", nu a întrunit condițiile statutare pentru a fi spusă dezbaterii și votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Județene din cel puțin 10 filiale ale partidului. 

La eveniment sunt invitați să susțină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Attila Korodi. De asemenea, vor susține discursuri președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, și președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan. 

Ziua Z în PNL: Liberalii își aleg noul președinte între Ludovic Orban și Cristian Bușoi


 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   PNL,   congres,   Cristian Busoi,   Ludovic Orban,   presedinte