Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Mai este sigur să urcăm cu liftul? Sfaturi utile pentru a rămâne în siguranță în spațiile comune, în timpul pandemiei de coronavirus

Mai este sigur să urcăm cu liftul? Sfaturi utile pentru a rămâne în siguranță în spațiile comune, în timpul pandemiei de coronavirus

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Apr 2020, 12:04
Mai este sigur să urcăm cu liftul? Sfaturi utile pentru a rămâne în siguranță în spațiile comune, în timpul pandemiei de coronavirus Ştiri

În vreme ce pandemia continuă să facă victime, oamenii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la potențialele pericole pe care în alte circumstanțe nu le-ar fi băgat de seamă.

Știm cu toții că ar trebui să respectăm distanțarea socială în această perioadă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, totuși, există anumite situații în care este imposibil să păstrăm distanța: trebuie să facem cumpărături din când în când, să mergem la medic sau la farmacie sau să utilizăm alte servicii esențiale.

Potrivit cercetătorilor, este foarte probabil să contactezi COVID-19 dacă nu respecți distanța de cel puțin de doi metri față de alte persoane. 

Se estimează că virusul poate rămâne viabil în aer până la 3 ore, pe suprafețe de cupru timp de până la 4 ore, pe carton până la 24 ore și pe plastic și oțel inoxidabil până la 72 ore.


Ce trebuie să facem atunci când inevitabil ne întâlnim cu alți oameni, în spații închise, cum sunt lifturile?

Iată cum recomandă specialiștii să ne poziționăm: persoana de la mijloc stă în fața celorlalte două, astfel încât contactul este mai puțin probabil.

  • Nu te grăbi să urci atunci când liftul este plin! Acordați-vă timp suplimentar în cazul în care trebuie să luați scările sau să așteptați un lift mai puțin aglomerat.
  • Dacă este posibil, evită complet liftul și urcă pe scări, deoarece vă permite să evitați complet spațiile aglomerate. 
  • Dacă vă aflați într-un lift împreună cu alți doi oameni și altcineva încearcă să intre, încearcă să-l rogi să politicos să-l aștepte pe următorul. 
  • Odată ce vă aflați într-un lift, mențineți distanța față de persoanele din jurul dvs. Vă puteți chiar întoarce cu spatele. 
  • Dacă trebuie să strănuți sau să tușești, cu atât mai mult într-un spațiu închis, aveți grijă să vă acoperiți fața cu cotul și nu cu mâna. 
  • Încercați să nu atingeți butoanele cu degetele! În această perioada s-a intensificat igienizarea clădirilor cu circulație intensă, dar nu strică să evităm orice contact de câte ori este posibil. Dacă trebuie să atingeți un buton, utilizați o mânecă. 
  • Dacă ați atins, din instinct, cu mâna goală butoanele din lift, evitați atingerea feței. Este greu de evitat, dar nu imposibil. 
  • Când ieșiti din lift spălați-vă bine pe mâini, cu săpun și apă fierbinte, timp de cel puțin 20 secunde. 

Citeşte mai multe despre:   pandemie