Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social 13 unități de învățământ din Iași își schimbă scenariul de funcționare, odată cu modificarea ratei de infectare

13 unități de învățământ din Iași își schimbă scenariul de funcționare, odată cu modificarea ratei de infectare

Un articol de: Maria Zărnescu - 14 Feb 2021, 11:19
13 unități de învățământ din Iași își schimbă scenariul de funcționare, odată cu modificarea ratei de infectare foto: Pixabay Social

În județul Iași, se schimbă scenariul de funcționare în cazul a 13 unități de învățământ, după ce s-a schimbat rata de infectare în cazul mai multor localități din județ. Anunțul a fost făcut de președintele CJ, Costel Alexe. Astfel, 9 localități trec în scenariul verde, în timp ce alte patru intră în scenariul galben, scrie News.ro.

 

13 unități de învățământ din Iași își schimbă scenariul de funcționare

 

 Municipiul Iași are o incidență de 1,34 la mia de locuitori, aici școlile funcționează în scenariul verde.

„Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a validat scenariile în care vor funcţiona şcolile din judeţul Iaşi în următoarea săptămână (15-19 februarie). Astfel, faţă de săptămâna în curs, sunt 13 unităţi administrativ-teritoriale unde scenariile în care funcţionează şcolile se modifică”, a transmis Costel Alexa, potrivit sursei citate mai sus.

Potrivit acestuia, este vorba despre localitățile Aroneanu, Belceşti, Ciurea, Golăeşti, Gorban, Heleşteni, Ion Neculce, Oţeleni şi Tătăruşi vor trece în scenariul verde, iar Cristeşti, Popricani, Probota şi Vlădeni, care vor fi în scenariul galben.

„În celelalte localităţi, rămân valabile scenariile care au fost şi săptămâna trecută. Excepţie face comuna Sireţel, şcoala gimnazială Humosu, care din motive tehnice săptămâna trecută a fost în scenariul roşu, iar în această săptămână va funcţiona în scenariul verde”, a mai precizat președintele Consiliului Județean.

Citeşte mai multe despre:   scenarii scoli,   incidenta cazuri coronavirus,   judetul Iasi