Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social 28 de focare de COVID-19 sunt active în județul Vâlcea. Bolnavii provin din unități sanitare, centre sociale, instituții publice și firme

28 de focare de COVID-19 sunt active în județul Vâlcea. Bolnavii provin din unități sanitare, centre sociale, instituții publice și firme

Un articol de: Maria Zărnescu - 30 Dec 2020, 21:36
28 de focare de COVID-19 sunt active în județul Vâlcea. Bolnavii provin din unități sanitare, centre sociale, instituții publice și firme Sursa foto: Pixabay Social

Miercuri au fost anunțate 28 de focare de COVID-19, active în județul Vâlcea. Acestea se regăsesc în unitățile sanitare, centrele sociale, instituții publice și firme. Totodată, numărul persoanelor depistate pozitiv cu SARS-CoV-2 a crescut la nivelul județului, după cum anunță Instituția Prefectului Județului Vâlcea.

 

28 de focare active de COVID-19 în Vâlcea

 

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județ au fost confirmate 9.739 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

„Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 9.739 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 130  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 7 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 111 au forme medii și 12 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 28 de  focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore  au  fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.760  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 36.965  de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 26.140 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 63.105 de teste în județul Vâlcea.”, a anunțat Prefectura Vâlcea.

 

INFORMARE DE PRESĂ - CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI Potrivit datelor Direcției de...

Publicată de Instituţia Prefectului - Judeţul Vâlcea pe Miercuri, 30 decembrie 2020
Citeşte mai multe despre:   focare covid romania,   covid-19 valcea