Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social 36 de pensionari din Vaslui dau în judecată statul român. Cer în instanță majorarea pensiilor

36 de pensionari din Vaslui dau în judecată statul român. Cer în instanță majorarea pensiilor

Un articol de: Andrei Vlad - 04 Mar 2021, 19:32
36 de pensionari din Vaslui dau în judecată statul român. Cer în instanță majorarea pensiilor Sursa: Pixabay Social

Înghețarea pensiilor a provocat proteste în rândul pensionarilor, care s-au organizat prin intermediul sindicatelor. Au ieșit în stradă, au contestat deciziile guvernului în mass-media, însă fără efect. În schimb, câțiva zeci de pensionari din Vaslui au decis să treacă la pasul următor. 

Pensionarii din Vaslui nu tolerează decizia Guvernului, de înghețare a pensiilor. Astfel, un grup de 36 de pensionari a decis să-și facă dreptate în instanță, informează VremeaNoua.ro. În solicitarea înaintată la Tribunalul Vaslui, aceștia au solicitat judecătorilor să oblige statul român, prin intermediul Ministerului de Finanțe, să plătească „sumele datorate fiecărui reclamant pensionar în conformitate cu dispozițiile articolului 85 privind calcularea pensiilor și ale articolului 86, alin. 2, litera B, din legea 127/2019, unde se dispune că, începând cu data de 1 septembrie 2020, valoarea punctului de pensie este de 1.775 lei, nu de 1.442 lei, așa cum arată cupoanele și legea organică referită".

 

Pensionarii vasluieni: „Avem dreptul la un trai mai bun, chiar dacă pârâtul se opune si nu respectã o lege organică"

 

De asemenea, inițiatorii demersului și-au îndreptat atenția și asupra Casei Județene de Pensii, instituție pe care vor să o oblige cu ajutorul instanței, la plata pensiilor, în baza punctului de 1.775 de lei.

„Întrucât la data de 01.09.2021 punctul de pensie creste la 1.875 lei conform art. 86 alin. 2 litera C, ne rezervăm dreptul de a acționa în judecatã pârâtele. Precizăm faptul că pârâtul, prin Ministerul Finanțelor Publice, nu a acordat nimic în anul 2021 cu toate cã art. 86 86 alin 2 lit. b din Legea nr. 127/2019 a fost declarat constituțional. (…) După 30-45 de ani de muncã, considerăm că avem dreptul la un trai mai bun, chiar dacă pârâtul se opune si nu respectã o lege organică, promulgată și constitutională”, a declarat Ioan Aionoaie, potrivit sursei citate. 

Citeşte mai multe despre:   pensionari,   pensii,   justitie