Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Record de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19. Alfred Bulai, sociolog: „Amenzile nu vor avea efect în rândul amatorilor teoriei conspirației"

EXCLUSIV // Record de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19. Alfred Bulai, sociolog: „Amenzile nu vor avea efect în rândul amatorilor teoriei conspirației"

Un articol de: Andi Miron - 09 Oct 2020, 14:40
EXCLUSIV // Record de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19. Alfred Bulai, sociolog: „Amenzile nu vor avea efect în rândul amatorilor teoriei conspirației" Sursa Foto: România Liberă Social

Autoritățile au început să ia noi măsuri, pe fondul creșterii explozive a numărului de infectări cu SARS-COV-2. Printre acestea se numără și controalele mai dese și aplicarea sancțiunilor. Astfel, în ultimele 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat un nou record de infectări, 3.186 de cazuri, dar și un record de amenzi. 

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 4.519  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 708.995 de lei, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

 

Numărul de sancțiuni aplicate pentru nerespectarea regulilor anti-COVID-19, raportate de Grupul de Comunicare Strategică 

 

Numărul de sancțiuni aplicate în această săptămână a fost în creștere, iar posibilitatea ca trendul să crească este semnificativă.

 

  • 9 octombrie - 4.519 sancțiuni
  • 8 octombrie - 4.385 sancțiuni
  • 7 octombrie - 3.401 sancțiuni
  • 6 octombrie - 1.808 sancțiuni
  • 5 octombrie - 2.630 sancțiuni

 

Alfred Bulai, sociolog: Amenzile, fără efect pentru amatorii teoriei conspirației

 

Sociologul Alfred Bulai, profesor universitar la SNSPA, crede că măsurile coercitive nu vor avea rol în rândul amatorilor teoriei conspirației. DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

„Amatorii teoriei conspirației nu vor fi convinși cu amenzi. Orice fel de amendă le va întări convingerea. Întotdeauna există o zonă de acest gen și nu va fi eliminată niciodată. Teoria conspirației nu aparține oamenilor care nu sunt instruiți. Teoriile conspiraționiste sunt ale elitelor, de regulă, pentru că ele gândesc chestiuni complexe, teorii explicative. Oamenii simpli pot să creadă sau nu pe cineva", a declarat sociologul pentru B1.ro

 

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă
 

Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș" din Timișoara, subliniază necesitatea aplicării sancțiunilor în cazul nerespectării regulilor. 

„Controalele inopinate sunt cheia. Dacă se respectă regulile, lași entitatea respectivă să funcționeze. Dacă nu, trebuie luate măsuri. Dacă nu avem fermitate și nu acționăm rapid, nu avem nicio șansă", a declarat medicul Virgil Musta pentru B1.ro

 

Ludovic Orban: „Recomand o creștere a efectivelor"

 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat din această săptămână controale mai dese și mai aspre. Din ce în ce mai mulți agenți își vor desfășura activitatea în civil. Pe marginea acestui subiect a comentat și premierul Ludovic Orban, în cadrul unei ședințe de Guvern. 

„Domnul ministru Vela, am auzit că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii care ne-au fost raportate în care se strigă `șase!` la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă situaţia cum este ea în realitate”, a declarat joi, Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus,   EXCLUSIV,   teoria conspiratiei