Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social A plecat într-o drumeție alături de prieteni, dar oboseala și-a spus cuvântul. Amicii l-au lăsat în mijlocul drumului, iar cei de la Salvamont l-au găsit într-o stare foarte gravă

A plecat într-o drumeție alături de prieteni, dar oboseala și-a spus cuvântul. Amicii l-au lăsat în mijlocul drumului, iar cei de la Salvamont l-au găsit într-o stare foarte gravă

Un articol de: Maria Zărnescu - 10 Aug 2020, 23:42
A plecat într-o drumeție alături de prieteni, dar oboseala și-a spus cuvântul. Amicii l-au lăsat în mijlocul drumului, iar cei de la Salvamont l-au găsit într-o stare foarte gravă FOTO: Facebook: Salvamont Romania - Dispeceratul National Sa Social

Este povestea unui bărbat din Iași, care a plecat într-o drumeție cu prietenii, dar oboseala și lipsa echipamentului adecvat l-au împiedicat să mai continuie traseul. Amicii l-au abandonat în mijlocul drumuli, iar salvamontiștii l-au găsit în stare gravă.

Un tânăr a plecat într-o drumeție pe Ceahlău, alături de cei pe care îi considera prieteni. Omul însă nu a mai putut face față traseului, iar amicii lui au decis să îl abandoneze în mijlocul drumului pentru că se însera. Salvamontiștii l-au găsit însă într-un final într-o stare foarte gravă, neechipat și în șoc hipotermic.

Tânărul din Iași a plecat într-o drumeție pe Ceahlău, alături de mai mulți colegi. Echipat necorespunzător și mergând pe un traseu dificil, bărbatul a resimțit oboseala și nu s-a mai putut deplasa. Însă, amicii de drumeție a decis să îl lase în mijlocul drumului, pentru că se lăsa întunericul, scrie Gândul.

Drumul de întoarcere a fost unul lung de 7 kilometri, iar băiatul nu a mai putut continua deplasarea către Durău, de la Vârful Toaca. Salvamontiștii din Iași au fost chemați printr-un apel la 112, iar la fața locului aceștia ar fi sesizat că bărbatul nu era echipat adecvat, dar ar fi intrat și în șoc hipotermic.

 

Prietenii de drumeție l-au părăsit pentru că se lăsa întunericul

 

Lipsa echipamentului și problemele de sănătate deja existente și-ar fi spus repede cuvântul, iar bărbatul din Iași ar fi ajuns epuizat pe traseul de 7 kilometri.

„În lipsa unui echipament adecvat, problemele medicale existente şi frigul şi-au spus repede cuvântul. În jurul orei 19.00, au apărut primele semne de epuizare, iar odată cu lăsarea serii, frigul s-a accentuat. În zona Chica Fântânele, tânărul nu a mai putut sa meargă”, se anunță într-un comunicat al Salavamont Neamț, potrivit Gândul.

 NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Bărbatul, în stare gravă ar fi murit până a doua zi

 

Potrivit Șefului Salvamont Neamț, bărbatul din Iași nu ar fi rezistat până a doua zi, având în vedere starea în care a fost găsit. Alături de grupul de prieteni el ar fi decis să rămână singur, până la sosirea unui echipaj Salvamont. Mai mult decât atât, având în vedere timpul scurt în care bărbatul a cedat termic, șansele lui de a supraviețui până dimineața ar fi fost minime.

Echipajul Salvamont speră că bărbatul, dar și amicii de drum să fi înțeles ceva din experiența trăiată. Prietenii alături de care a plecat în vacanță bărbatul din Iași l-ar fi lăsat în mijlocul drumului, fără o sursă de apă sau de hrană și nici echipament adecvat de protecție.

„Grupul din care făcea parte a decis, împreună cu el, să rămână acolo singur în aşteptarea echipei Salvamont, care fusese alertată prin 112. O greşeală şi o atitudine greu de înţeles pentru mulţi (...) în starea în care a fost găsit şi la cât de repede a cedat termic, nu ar fi supravieţuit peste noapte. Murea până dimineaţă! Sperăm să fi înţeles mai mult din această experienţă, atât el, cât mai ales cei din grupul care au hotărât să-l abandoneze în noapte, fără lumină, apă, haine de protecţie şi fără suport psihic”, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ, potrivit sursei citate anterior.  

 

Actiune in derulare. Salvamont Neamt intervine in urma unui apel prin 112 in vederea acordarii primului ajutor si...

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Sâmbătă, 8 august 2020