Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Accidentul din cartierul bucureştean Andronache, unde o şoferiţă a ucis două fete, ar putea va avea ca şi consecinţă schimbarea Codului Rutier. Modificarea se referă la micşorarea limitei de viteză din cartierele cu străzi înguste.

Ideea îi aparţine deputatului USR-PLUS Cătălin Teniță. El a spus că se va implica pentru modificarea Codului Rutier, după ce două fetițe din cartierul bucureștean Andronache au fost ucise sâmbătă de o șoferiță care a spus ulterior că a încurcat pedala de accelerație cu cea de ambreiaj.

Apropierea de autostradă, o cauză a accidentelor

Parlamentarul a indicat că trebuie limitată la 30 km/oră viteza în toate zonele din intravilian, pe străduțe înguste, de câte o bandă, cu trotuare inguste de o parte și de cealaltă.

Cred că acolo viteza maximă nu trebuie să fie mai mare de 30 de km, asa cum este în multe dintre orașele europene în condiții similare. Cred că trebuie introdusă această limitare în Codul Rutier, nu lăsată la aprecierea administratorilor de infrastructură. Ei trebuie să aibă doar obligația de a marca corespunzător segmentele de drum și eventual de a lua măsurile de limitare fizică a vitezei”, a scris Teniță.

Circulația din cartierul Andronache s-a intensificat considerabil după terminarea autostrăzii București – Ploiești, pentru că una dintre căile de acces pe A3 traversează acest cartier. Proximitatea față de autostradă face ca străzile din cartier să se aglomereze.

Urmăriți B1TV.ro și pe