Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Admiterea la facultăți în timpul pandemiei. Cum s-au reprofilat universitățile unde se susțineau probe practice

Admiterea la facultăți în timpul pandemiei. Cum s-au reprofilat universitățile unde se susțineau probe practice

Un articol de: Maria Zărnescu - 12 Aug 2020, 20:39
Admiterea la facultăți în timpul pandemiei. Cum s-au reprofilat universitățile unde se susțineau probe practice Social

Pandemia cauzată de COVID-19 a schimbat viața oamenilor din toate colțurile lumii. În România, una dintre modificările pe care le-a adus contextul actual a vizat domeniul educației. Studiile din semestrul al ll-lea s-au desfășurat în mare parte online, iar examenul de Bacalaureat a avut încă o sesiune specială în luna iulie, pentru elevii aflați în carantină sau cei ce aveau temperatura mai mare față de limita admisă, la intrarea în sală.

La rândul lor, facultățile au avut de suferit în urma pandemiei, fiind nevoite să se adapteze condițiilor actuale. Cele mai multe dintre ele au susținut admiterea online, în baza notei de la Bacalaureat și a materiilor de profil.

Facultățile la care până acum se suțineau și probe practice au fost nevoite să se reprofileze într-un fel sau altul, pentru a se putea adapta condițiilor actuale și mai ales pentru o mai bună respectare a măsurilor de siguranță și ditanțare socială. Mai departe, iată cum s-au adaptat Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Universitatea Națională de Muzică și Univeritatea Națională de Arte din București la condițiile generate de pandemie și cum s-a desfășurat anul acesta admiterea la licență:

 

EXCLUSIV // Admiterea online la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București

 

În cadrul UNEFS, examenul de admitere la programele de licență a fost organizat exclusiv online. Media de admitere din acest an a fost calculată în funcție de notele obținute la examenul de Bacalaureat și la disciplina Educație Fizică și Sport, fiind un an în care nu s-au organizat probe practice.

Examenul de admitere la programele de licență a fost organizat  exclusiv online. Media de admitere a fost calculată pe baza mediei de la examenul de  bacalaureat și a notei de la disciplina Educație Fizică și  Sport. Ponderea notelor (Bacalaureat și Educație fizică) a fost  diferită, în funcție de programul de studii de licență: pentru programele de studii ale Facultății de Educație Fizică și Sport: 70% nota bacalaureat si  30%  nota de la Educație Fizică; pentru programul de studii al Facultații de Kinetoterapie: 80% nota  de la bacalaureat și 20% nota de la Educatie fizica. Nu au fost organizate probe practice”, a explicat Prof.univ.dr. Monica Stanescu, pentru B1.ro.

 

La Facultatea Națională de Muzică probele practice s-au susținut online

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Anul acesta, cei care au dorit să ocupe un loc la Facultatea Națională de Muzică din București au susținut proba practică online. Întregul proces de admitere s-a desfășurat online în acest an, iar procedura este valabilă și pentru sesiunea din luna septembrie.

Candidații înscriși la secțiile dorite au filmat recitalul pe care în mod normal l-ar fi susținut la probele practice și l-au încarcat pe YouTube. Odată ce au transmis doarul de înscriere, aceștia au fost nevoiți să trimit și link-ul de pe platformă cu momentul video în care au susținut proba practică, se explică pe pagina Universității Naționale de Muzică.

Persoanele înscrise la examenul de admitere trebuiau să trimită o filmare înregistrată în mod continuu, fără pauze și realizată dintr-un unghi care să poată oferi o perspectivă clară asupra candidatului, se relatează în metodologia de admitere.

În cazul probei pentru „Teoria Muzicii, Solfegiu și Dictat”, concursul s-a desfășurat tot online, dar în timpul unei conferințe pe Zoom.

 

Candidații au fost prezenți la examen la UNARTE, dar cu reguli stricte de distanțare socială

 

Universitatea Națională de Arte din București a organizat examenul de adimitere anul acesta, respectând însă măsuri stricte de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Spre exemplu, candidații înscriși la Facultatea de Arte Plastice, Domeniul Arte Vizuale au fost nevoiți să susțină trei probe, indiferent de specializare, iar ultima a reprezentat un interviu oral, așa cum este precizat în Metodologia desfășurării concursului de admitere.
 

Probele și înscrierea candidaților au fost organizate cu respectarea normelor de siguranță. Spre exemplu, la intrare în sală a candidaților au fost impuse următoarele reguli: „Asigurarea triajului epidemiologic pentru candidați și examinatori (va cuprinde și termometrizare și declararea de antecedente personale privind simptomatologia respiratorie); prestabilirea circuitului către/și din sala de examen; candidații și supraveghetorii vor fi protejați prin masca facială; intrarea în sala de examen se va face în mod organizat, pe rând, păstrând distanța de 2 metri, iar în fața ușii vor exista marcaje cu bandă colorată; pupitrele vor fi individualizate/prestabilite și, de asemenea, se va asigura reprezentarea grafică a situării acestora la intrarea în sală; personalul ce asigură supravegherea va dirija candidatul către locul destinat”, scrie în Procedura privind organizarea și defășurarea examenului de admitere în 2020, de pe site-ul UNAarte.ro.