Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Alocații 2020. Câți bani vor lua copiii după majorarea din august

Alocații 2020. Câți bani vor lua copiii după majorarea din august

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Iul 2020, 14:26
Alocații 2020. Câți bani vor lua copiii după majorarea din august Social

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, într-o ședință de Guvern, proiectul unei ordonanțe de urgență care prevede dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii. Prima majorare ar urma să aibă loc la data de 1 septembrie.

 

 

Cu cât cresc anul acesta alocațiile pentru copii

 

 

Noua lege adoptată de Parlament arată faptul că alocațiile trebuie majorate în cuantum de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de 600 de lei pentru cei între 0 și 2 ani și pentru copiii care au dizabilități de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a afirmat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Prin urmare, prima mărire a alocațiilor de stat pentru copii va avea loc abia în luna septembrie și va corespunde lunii august. În cele din urmă, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în septembrie suma de 185 de lei, în timp ce copiii de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, în cazul în care au deficiențe, vor primi 369 de lei.

“La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani,” a recunoscut ministrul Finanţelor, într-o intervenție la Realitatea Plus.

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

 

Alocațiile vor fi dublate abia la 1 iulie 2022

 

 

Alte majorări ale alocațiilor de stat sunt prevăzute la începutul anului 2021, banii urmând a intra în posesia copiilor, respectiv reprezentanților lor în luna februarie. De asemenea, o altă creștere este vizată la data de 1 iulie 2021 şi la fel în 2022.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a evidențiat faptul că la realizarea proiectului s-a consultat atât cu cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, cât și cu oficiali ai Ministerului Justiției.

„Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a afirmat și premierul Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   alocatii copii