Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Anagajații români, mai productivi prin „telemuncă". Cum arată cifrele celui mai recent studiu

Anagajații români, mai productivi prin „telemuncă". Cum arată cifrele celui mai recent studiu

Un articol de: Andrei Vlad - 20 Noi 2020, 14:17
Anagajații români, mai productivi prin „telemuncă". Cum arată cifrele celui mai recent studiu Social

Lucrul de acasă a câștigat din ce în ce mai mult teren, pe fondul pandemiei de COVID-19. Astfel, numărul companiilor care respectă îndemnul guvernelor, de a oferi angajaților sau colaboratorilor posibilitatea de a-și desfășura activitatea de la distanță, este în creștere. Printre statele în care „telemunca" se află pe o puternică pantă ascendentă se numără și România. 

Lucrul de la distanță scutește angajatorul de plata chiriilor pentru spații, a utilităților, respectiv a deconturilor pentru transport, dar îi ajută și din punct de vedere al productivității. Astfel, companiile rămân cu mai mulți bani în conturi. Aceste aspecte au fost confirmate de reprezentanții mai multor firme din România, potrivit unui sondaj realizat de PwC. 

 

Productivitate mai mare, rezultate financiare mai bune pentru companii

 

30% dintre companiile respondente au declarat că productivitatea angajaților a crescut în urma lucrului de acasă, iar 44% spun că a rămas la același nivel. Printre respondenții care au mențioant creșterea productivității, 76% consideră că principalul factor este majorarea timpului dedicat muncii.

„Pandemia ne-a arătat că lucrul de la distanţă la scară mare este realizabil şi îngrijorările cu privire la productivitate s-au diminuat pe măsură ce companiile au rezolvat problemele legate de implementarea tehnologiilor necesare. Ultimele luni au fost un test de rezistenţă şi un experiment pentru companii şi angajaţi pe care vedem că până acum le-au trecut cu bine.

Prin urmare, este de aşteptat ca munca de la distanţă să fie aplicată de tot mai multe organizaţii pe termen lung. Acest fapt se observă din rezultatele sondajului având în vedere că mai mult de jumătate dintre respondenţi au introdus deja munca la distanţă pe durată nedeterminată”, a declarat Ionuţ Simion, country managing partner PwC România, potrivit News.ro

Doar 7% dintre respondenți au menționat o scădere a productivității. În România, 20% dintre companii au implementat munca de la distanță pentru toți angajații, iar 80% doar pentru anumite categorii de angajați. 

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus