Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Aproape o treime din populația României nu are acces la apă. În Moldova, cifrele sunt și mai îngrijorătoare

Aproape o treime din populația României nu are acces la apă. În Moldova, cifrele sunt și mai îngrijorătoare

Un articol de: Andrei Vlad - 01 Oct 2020, 13:32
Aproape o treime din populația României nu are acces la apă. În Moldova, cifrele sunt și mai îngrijorătoare Social

Dacă bucureștenii se plâng că nu au apă caldă, unii cetățeni din țară nu-și permit același „lux", pentru că nu au deloc acces la infrastructură. În multe, gospodării oamenii trebuie să se spele și să gătească folosind apa din fântână ori din alte surse. 

Aproape 1 din 3 români nu era conectat la sistemul public de alimentare cu apă în anul 2019. Mai precis, este vorba 29,1% din populația României, potrivit datelor comunicate de Institutul Național de Statistică (INS). 

Numărul persoanelor racordate la apă crește, însă foarte greu.

„În anul 2019, populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a fost de 13.728.144 persoane, reprezentând 70,9% din populația rezidentă a României, cu 212.518 persoane mai mult decât în anul 2018. Creșterea a fost determinată de racordarea populației la rețelele de alimentare cu apă nou construite", a transmis INS

 

Moldova și Oltenia, codașele României 

 

București-Ilfov (87,7%) este regiunea cu cei mai mulți cetățeni racordați la apă, urmată de regiunea Sud-Est (82,3%). Gradul cel mai redus de racordare s-a înregistrat în regiunea Nord-Est (50,1%), urmată de Oltenia (59,3%).

În 2019, volumul de apă distribuită a fost de 1,235 miliarde de metri cubi, cu aproximativ 82,629 milioane mai mic decât cel din anul precedent. 

BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Citeşte mai multe despre:   INS,   apa,   infrastructura,   investitii