Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Cât a scăzut numărul nou-născuților din România. Este cel mai mic număr din ultimii 7 ani

Cât a scăzut numărul nou-născuților din România. Este cel mai mic număr din ultimii 7 ani

Un articol de: Maria Zărnescu - 13 Aug 2020, 18:01
Cât a scăzut numărul nou-născuților din România. Este cel mai mic număr din ultimii 7 ani FOTO: Pixabay.com Social

În primele șase luni ale anului 2020 s-a înregistrat cel mai mic număr de nou-născuți din ultimii 7 ani. Mai mult decât atât, numărul căsătoriilor a fost la rânul lui mai mic, față de cel înregistrat în luna iunie a anului precedent. Totodată și numărul divorțurilor a scăzut față de aceeași perioadă din 2019, arată ultimele date ale Institutului Național de Statistică.

 

Natalitatea în prima jumătate a lui 2020, mai mică față de primele luni din 2019

 

Natalitatea în România, în prima parte a anului 2020, a înregistrat cel mai mic număr din ultimii 7 ani, informează Edupedu.ro. Pe parcursul perioadei ianuarie – iunie 2020 în România s-au înregistrat 79.712 nașteri. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în prima jumătatea a acestui an s-a născut cu 16.682 mai puțini copii, față de prima parte a anului 2019.

Astfel, România a înregistrat, potrivit sursei citate anterior, cel mai mic număr de nașteri din ultimii 7 ani, perioada analizată fiind 2014 – 2020.

Mai mult decât atât, nașterile din prima jumătate a anului 2020, nu sunt influențate de criza zanitară și nici de situațiile generate de pandemia de COVID-19. Copii ce au venit pe lume în intervalul ianuarie – iunie 2020, fiind concepuți în lunile mai – octombrie 2019, menționează sursa citată.

 

Impactul asupra educației din România

 

Scăderea numărului de nou-născuți pare să aibă un impact considerabil în sistenul de educație din țara noastră. Astfel, potrivit sursei citate mai sus, numărul scăzut de bebeluși născuți reprezintă și un număr mai mic de clase / grupe la grădiniță, comparativ cu cel format din copiii ce au venit pe lume cu un an înainte.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Diferența de 16.682 de nou – născuți dintre anul 2020 și aceeași perioadă a anului 2019, reprezintă cu peste 600 de clase de grădiniță, formate din câte 25 de copii, mai puțin față de seria născută cu un an înainte.

 

Față de luna iunie 2019, a scăzut și numărul căsătoriilor, dar și cel al divorțurilor

 

Potrivit datelor de la INS, în luna iunie 2020 au fost înregistrate mai puține căsătorii față de aceeași perioadă a anului trecut, dar și mai puține separări oficiale.

Astfel, pentru luna iunie 2020 INS a raportat un număr cu 8.702 de căsătorii mai mic, față de iunie 2019. Același lucru s-a întâmplat și în cazul divorțurilor prin hotărâri judecătorești definitive. În iunie 2020, s-au raportat cu 302 mai puține divorțuri față de iunie 2019.