Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Ce fel de mutație are noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, ajunsă și în România. Cum influențează răspândirea virusului

Ce fel de mutație are noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, ajunsă și în România. Cum influențează răspândirea virusului

Un articol de: - 13 Ian 2021, 14:47
Ce fel de mutație are noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, ajunsă și în România. Cum influențează răspândirea virusului foto: Pixabay Social

După multe luni de restricții provocate de răspândirea virusului COVID-19 în lume, oamenii au mai tras o sperietură la finalul aunului 2020, odată cu apariția unei mutații, denumită B117 și care se crede că s-a produs în Marea Britanie.

Prinicpala descoperire pe care au făcut-o cercetătorii este că, în ciuda faptului că este mai contagioasă, noua tulpină nu este mai mortală decât cea cunoscută.

 

Ce fel de mutație a suferit noua tulpină de SARS-COV-2

 

Atunci când organismul dezvoltă anticorpi, virusul trebuie să se adapteze, pentru a nu fi identificat de sistemul imunitar și distrus. Pentru a supravieţui, acesta trebuie deci să îşi modifice proteinele de la exterior şi să dezvolte noi tulpini. În timpul acestor mutații, pot apărea și erori în codul genetic al virusului, care să îl facă chiar mai slab.

Experții care urmăresc genetica virusului au anunțat că mutaţiile includ schimbări ale proteinei cu ”ţepi” pe care noul coronavirusul de tip SARS-CoV-2 o foloseşte pentru a contamina celulele umane. Nu este însă clar dacă aceste mutaţii conduc sau nu la mai multe infecţii și este foarte puțin probabil ca această mutație să nu răspundă la un vaccin.

Totuși, oamenii de știință cred că mutația B117 este mai ușor de contractat de către copii, care devin la fel de sensibili la infectare ca adulţii, spre deosebire de tulpinile anterioare.

"Referitor la tulpină în sine, într-adevăr, problema majoră în sine este faptul că este mai contagioasă, adică ea are o contagiozitate cu 70% mai mare decât tulpina care a fost până acum și care este încă predominantă, iar partea cu copiii – există unele afirmații ale unui grup științific din Marea Britanie, dar, atenție, ei spun că mai trebuie studiat acest lucru înainte să vină cu o concluzie finală, deci este încă în analiză acest lucru. Din punctul nostru de vedere, această tulpină, impactul posibil al ei este creșterea numărului infectaților într-o durată de timp mai scurtă”, a declarat Raed ARafat pentru B1 TV.

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Cum influențează mutația răspândirea virusului

 

Tulpina B117 se răspândeşte mai repede, însă acest lucru nu o face mai periculoasă, spune Raed Arafat. 

„Ca impact, ca boală, ea nu aduce un impact mai grav decât tulpina actuală, dar faptul că poate îmbolnăvi mai mult, asta ne îndeamnă să respectăm regulile de distanțare și purtarea măștii, și toate regulile care s-au recomandat până în ziua de astăzi. Este singura metodă prin care putem limita răspândirea. Măsurile pe care le-a luat România sunt măsuri preventive la unison, adică similare cu ce au luat alte țări ca măsuri, care includ momentan limitarea zborurilor, dar și obligativitatea carantinării persoanelor care vin, timp de 14 zile, la domiciliu", a declarat medicul.