Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Ce trebuie să facă românii care vor să studieze în Anglia. Modul prin care pot fi accesate sursele de finanțare

Ce trebuie să facă românii care vor să studieze în Anglia. Modul prin care pot fi accesate sursele de finanțare

Un articol de: Catinca Giosanu - 09 Oct 2020, 12:21
Ce trebuie să facă românii care vor să studieze în Anglia. Modul prin care pot fi accesate sursele de finanțare Sursa Foto: Forbes.ro Social

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a anunțat ce trebuie să facă studenții din țările europene care își doresc să studieze în Anglia în contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE).

 

 

Brexit update: Ce trebuie să faci ca să obții finanțare pentru studii în Marea Britanie

 

 

Guvernul britanic a făcut noi actualizări pentru studenții români care studiază în Marea Britanie în cursul anului academic 2020/2021.

Oamenii din țările membre ale Uniunii Europene care doresc să meargă la studii în Regatul Unit al Marii Britanii înainte de 1 ianuarie 1 2021 sunt nevoiți să se înregistreze pentru schema de decontare a Uniunii Europene pentru a-și reglementa statutul de ședere în Marea Britanie, imediat după ce au ajuns în Regat.

”Atâta timp cât ai locuit în Marea Britanie, SEE sau Elveția timp de 3 an înainte de a solicita studiul, vei fi eligibil pentru statutul taxei de casă și pentru susținerea taxei pe durata cursului tău, pe o bază similară studenților interni Nu-mi pasă de tine. Dar trebuie să vă înregistrați în cadrul schemei de decontare a UE pentru a păstra acest acces. Aceste reglementări se aplică studenților români care încep cursul înainte de sfârșitul lunii iulie 2021.”, se arată într-o informare a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii,

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

 

Ce se va întâmpla după data de 1 ianuarie 

 

 

Cetățenii europeni care ajung în Marea Britanie după data de 1 ianuarie 2021 și intenționează să înceapă cursurile înainte de sfârșitul lunii iulie 2021, trebuie să fie eligibili pentru statutul taxei de casă și pentru susținerea taxei pe durata cursului tău, în mod similar studenților casnici, sub rezerva îndeplinirii cerințelor obișnuite de ședere.

Ei vor trebui să solicite o viză de student înainte de sosire, ca parte a noii rute studențești sub sistemul de imigrare din Marea Britanie.

Săptămânile următoare, autoritățile competente vor lua măsuri suplimentare pentru studenții care își vor începe cursurile în anul academic 2021 - 2022.

Citeşte mai multe despre:   Regatul Unit,   studenti,   romani in Marea Britanie