Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Conducerea Teatrului „Bulandra” a fost schimbată. Cine este noul manager

Conducerea Teatrului „Bulandra” a fost schimbată. Cine este noul manager

Un articol de: Catinca Giosanu - 12 Aug 2020, 22:34
Conducerea Teatrului „Bulandra” a fost schimbată. Cine este noul manager Sursa Foto: www.bulandra.ro Social

Reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat miercuri, 12 august, că managerul Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” din București a fost înlocuit prin dispoziţia primarului general Gabriela Firea, conform biroul uide presă al Primăriei Capitalei, citat de Agerpres. Cine este noul director?

 

 

Actorul Vlad Zamfirescu este noul manager al Teatrului „Bulandra” 

 

 

Actorul Vlad Zamfirescu este cel care a preluat cârma Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”, după ce conducerea instituției culturale a fost schimbată prin dispoziţia primarului general, Gabriela Firea, se arată într-un comunicat remis de  biroul de presă al Primăriei Capitalei.

„Pentru mine, oamenii din teatru, pe care-i preţuiesc enorm, reprezintă esenţa de suflet şi minte care ne înnobilează şi ne fac viaţa mai frumoasă în orice moment şi mai ales în situaţiile grele. Aşa cum am făcut până acum, voi fi în continuare alături de ei şi voi aloca domeniului cultural atenţia pe care o merită. Trebuie să înţelegem cu toţii că, fără cultură, o naţiune nu poate exista”, a subliniat Gabriela Firea, citată în comunicatul Primăriei Municipiului București (PMB).

 

 Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Actori angajaţi ai Teatrului „Bulandra” au denunţat „măsuri nocive” ale directorului interimar şi i-au cerut Gabrielei Firea să intervină

 

 

Reamintim faptul că mare parte dintre actorii angajaţi ai Teatrului „Bulandra” au denunțat recent, într-o scrisoare deschisă, „măsuri nocive” ale directorului interimar, Catinca Nistor, şi i-au cerut primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să intervină pentru a clarifica situaţia. În scrisoarea la care facem referire, artiștii independenți subliniază că actorul Marius Manole a renunţat la colaborarea cu instituţia, că angajamentul lui Constantin Dogioiu nu a mai fost prelungit şi că alţi doi actori și-au dat demisia. În același timp, ei vorbesc despre „aspecte de o gravitate deosebită - situaţia prezentă din Teatrul «Bulandra» şi metoda de lucru a actualului management”.

În acest sens, managerul interimar al teatrului, Catinca Nistor, a declarat, în repetate rânduri, în cadrul unor întruniri cu actorii angajaţi cu contract de muncă pe perioadă determinată, că Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul Corpului de Control al Primarului General, face presiuni pentru urgentarea organizării concursului pentru actorii care se încadrează în baza acestor angajamente determinate, se arată în scrisoare, conform Hotnews.ro.

„Atunci când se va ridica alerta va trebui numaidecât să organizăm concurs pentru locurile ocupate fără concurs. Concurs la care este liber să se înscrie oricine”, a spus Nistor, conform angajaţilor teatrului. În plus, ea ar fi semnalat că: „circulă zvonuri şi că teatrele se vor închide sau desfiinţa temporar şi atunci vom fi cu toţii în situaţia de a ne căuta de lucru...”

„​Dacă niciuna dintre afirmaţiile enumerate mai sus nu este adevărată, considerăm că folosirea, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false, cunoscând caracterul fals al acestora, de către managerul interimar al institutiei are rolul de a manipula, intimida şi ameninţa colectivul teatrului. Reiterăm faptul că aceste afirmaţii ale domnişoarei Catinca Nistor au fost făcute în faţa unui număr semnificativ de actori angajaţi ai teatrului, acţionând aşadar cu intenţie directă, situaţie ce ne ridică semne de întrebare cu privire la calităţile manageriale şi de leadership ale domniei sale, atâta timp cât acceptarea acestor comportamente de tip ameninţare ar produce un rezultat periculos din punct de vedere al organizării instituţiei”.

​Semnatarii scrisorii susțin că nu cunosc ca în alte teatre din subordinea PMB să existe astfel de „presiuni”. În plus, ei au adus în discuţie prevederile Ordonanţei 21/2007, privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, care prevede că personalul poate fi angajat, prin contract, pe durată nedeterminată, determinată şi în mod direct, prin acordul părţilor.

„Astfel, concursurile pentru aceste posturi nu sunt obligatorii, cu atât mai mult cu cât, în această perioadă decretată ca fiind de alertă de autorităţile publice, sunt amânate toate tipurile de concursuri, inclusiv concursul pentru ocuparea postului de manager al Teatrului «Bulandra». Ca urmare, este de datoria noastră să ne întrebăm care sunt motivele reale ale acestor presiuni şi să avem dubii asupra valorii de adevăr a datelor, ştirilor, informaţiilor pe care le răspândeşte conducerea interimară a teatrului”.

În mod normal, managerul teatrului are posibilitatea legală de a prelungi contractele pe perioadă determinată, până la organizarea concursului pentru ocuparea acestor posturi. Cu toate acestea, „Catinca Nistor a ales deja să nu mai prelungească angajamentul domnului Constantin Dogioiu, actor care a slujit Teatrul «Bulandra» cu extrem de multă competenţă în ultimii ani, acesta jucând în ultimele patru spectacole produse de teatru, toate fiind existente în stagiunea curentă”.

 

Citeşte mai multe despre:   teatrul bulandra