Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Consumul de bere ar putea redeveni legal pe stadioanele din România

Consumul de bere ar putea redeveni legal pe stadioanele din România

Un articol de: Andrei Vlad - 24 Feb 2021, 19:53
Consumul de bere ar putea redeveni legal pe stadioanele din România Social

Vești bune pentru suporterii români. După ce LPF a anunțat că negociază cu ministrul Sportului, Eduard Novak, cu Raed Arafat și Vlad Voiculescu, redeschiderea stadioanelor pentru suporteri, Liga face demersuri și pentru eliminarea restricțiilor de consum a băuturilor alcoolice la meciuri. 

Mai precis, LPF dorește modificarea Legii 4/2008 cu privire la prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive. Astfel, Justin Ștefan a anunțat că berea slab alcoolizată ar putea fi consumată în cadrul aerenelor sportive. 

„Fanii fotbalului românesc sunt o forţă, au foarte multe idei corecte, iar astăzi, în cadrul întâlnirii cu ministrul sportului Eduard Novak, am dezbătut oportunitatea modificării Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

În cadrul discuţiei, am avansat propunerea de a modifica legea în sensul de a permite vânzarea şi consumul berii slab alcoolizate în cadrul arenelor sportive, acest lucru fiind permis în alte ţări europene", a scris secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pe Facebook.

În urmă cu câţiva ani, UEFA a renunţat la interdicţia de vânzare a băuturilor alcoolice la meciurile care se dispută sub egida sa, însă comercializarea berii pe stadione se poate face numai cu acordul autorităţilor din fiecare ţară.

 

LPF: „Familia sportului românesc s-a trezit"

 

Reprezentanții LPF au cerut cu insistență autorităților redeschiderea stadioanelor, în mod oficial. 

„Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor. Urmează să avem discuţii cu domnii Arafat şi Voiculescu în perioadă imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU şi Ministerul Sănătăţii. Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigură protejarea sănătăţii oamenilor şi, împreună cu liderii de galerii, ne vom asumă respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a acceptă ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor. Program Kaufland de Paşte. Ce orar special va avea hypermarketul

Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc şi să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activităţi de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc. Este inacceptabil că industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit şi nu va permite nimănui că sportul şi fanii săi să nu fie respectaţi", a precizat Ştefan. 

Citeşte mai multe despre:   bere,   fotbal