Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Coronavirus | Există măsti de protecție cu cip-uri încorporate. Care este scopul folosirii acestei tehnologii

Coronavirus | Există măsti de protecție cu cip-uri încorporate. Care este scopul folosirii acestei tehnologii

Un articol de: Roxana Mirea - 16 Aug 2020, 14:05
Coronavirus | Există măsti de protecție cu cip-uri încorporate. Care este scopul folosirii acestei tehnologii Foto: Hepta Social

Noile preocupări ale cercurilor conspirative sunt reprezentate de existența unor cipuri în măstile de protecție. Potrivit publicației Unele modele sunt echipate cu cipuri, doar că acestea nu au puterea să spioneze omul. Promovate de anumiți producători, această tehnologie este de fapt folosită pentru a ști numărul de spălări efectuate pe măștile reutilizabile.

 

Existența măștilor de protecție cu cip încorporat

 

Vineri dimineață, un auditor al France Inter s-a arătat împotriva acestor tipuri de măști, potrivit Le Parisien.

„Vi se pare normal ca unii producători să ofere măști cu cipuri RFID încorporate? M-am uitat pe Internet la numărul de producători care folosesc cipuri, este impresionant. Există chiar și videoclipuri care circulă, despre oameni care își desfac măștile. Care este rostul acestor cipuri? ”, a declarat Jérôme Salomon, directorul general al Sănătății.

„Vă pot spune că măștile franceze din material sunt excelente, le port în fiecare zi și au un impact mult mai bun asupra mediului nostru, le putem spăla, reutiliza. Sunt făcute în Franța, în apropierea dumneavoastră și nu au un cip integrat, pot garanta acest lucru ”, a concluzionat el.

De la începutul crizei, o companie franceză comercializează multe măști pentru profesioniști echipate cu un cip RFID. Acesta din urmă este cunoscut că a „revoluționat” industria. Cipurile sunt prezente pretutindeni, de la cărți de credit, la etichetele hainelor și sunt legate prin antenă.

Odată activat, „transmite datele de identificare prin antena […]. Informațiile sunt apoi preluate și procesate în baza de date corespunzătoare: nume, preț, stoc, validitate ”, explică Centrul Național Francez de Cercetări Științifice.

 

La ce folosește o astfel de tehnologie la o mască împotriva Covid-19

 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Compania UBI Solutions a integrat cipuri RFID, precum și un QRcode, astfel încât utilizatorul să poată „controla numărul de spălări cu o aplicație smartphone”, potrivit site-ului companiei. În acest fel, oamenii nu vor depăși limita numărului de spălări. Compania a dezvoltat deja acest sistem pentru lenjeria de pat de spital.

De asemenea, președintele UBI solotions vrea să asigure populația că prin acest cip nu se urmărește spionarea populației sau îngrădirea libertăților oamenilor.

„Problema acestei tehnologii nu este de a urmări acțiunile persoanelor sau de a îngrădi libertățile lor”, asigură Fabrice Zehra, președintele UBI solutions, lider european în domeniu. „Se urmărește masca, nu utilizatorul. Nu există nicio legătură între identitatea purtătorului de mască și mască".

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   masca de protectie