Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social CORONAVIRUS | Jurnalista Adina Oșan, despre cadrele medicale: ”Oameni traşi la faţă, chiar dacă nu se vede sub măşti, se vede în ochi”

CORONAVIRUS | Jurnalista Adina Oșan, despre cadrele medicale: ”Oameni traşi la faţă, chiar dacă nu se vede sub măşti, se vede în ochi”

Un articol de: Irina Mina - 08 Aug 2020, 18:27
CORONAVIRUS | Jurnalista Adina Oșan, despre cadrele medicale: ”Oameni traşi la faţă, chiar dacă nu se vede sub măşti, se vede în ochi” Foto: Hepta Social

Adina Oşan, jurnalistă News.ro, care a fost testată pentru noul coronavirus, rezultatul fiind negativ, a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre personalul medical și despre cum se comportă acestea cu pacienții. Mai mult, aceasta descrie cadrele medicale ca fiind ”oameni traşi la faţă, chiar dacă nu se vede sub măşti, se vede în ochi”.

 

Adina Oşan, despre experieța la spital și despre cadrele medicale

 

Mai exact, jurnalista a povestit despre experienţa sa ca suspect de COVID-19, afirmând că testul a fost negativ, nu şi simptomele.

”M-am gândit vreo 12 zile dacă să scriu sau nu. Asta e decizia!

Testul a fost negativ! Simptomele nu! Salvare, spital, testare, aşteptare..... Nu contează absolut deloc ce afecţiune este şi că trenează încă, după o săptămână de 15 pastile pe zi şi restul cu ceva mai puţine!

Altceva e de spus din partea mea.

Am aşteptat ambulanţa aproape şapte ore, nu o spun cu reproş, e clar că oraşul era plin de cazuri mult mai grave. În mod normal m-aş fi răţoit. Nu a fost cazul.

Mă uitam la cei doi oameni de pe ambulanţă, care mi-au luat tensiunea în faţa blocului (bineînţeles că a fost dezastru)..... mă uitam la ei în continuu, mai ales că am stat vreo trei ore împreună.Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Scriu acum pentru a înţelege toţi cei care îşi dau cu părerea despre spitale, ambulanţe, servicii medicale etc în perioada asta complicată.

Traseul este aşa: UPU, primul triaj, viză pentru al doilea cort de triaj, analize medicale rapide, repartizare la spitalul disponibil, în cazul meu Infecţioase”, a spus ea pe rețeaua de socializare, citată de Știripesurse.ro.

 

”Alea sunt poveşti cu lume care stă agăţată de uşile spitalului”

 

Adina Oşan a mai menționat că sunt poveşti cu lume care stă agăţată de uşile spitalului, realitatea este că nu era nimeni, ”nu ai acces acolo fără ambulanţă, care intră prin subsol”.

Ea a spus că ”Dezinfectare de 100 de ori, acoperire picioare, mâini, faţă, dezinfectat buletin, tot ce ajunge în contact cu tine. Oameni traşi la faţă, chiar dacă nu se vede sub măşti, se vede în ochi. Oameni care mai au răbdare. ”Aţi fost în Deltă? Cu cine aţi ajuns în contact? Câte persoane? Cu cine aţi fost în contact de când aţi venit acasă? Aveţi alergii? Unde vă doare? De când aveţi febră? Ce a spus medicul de familie? Haideţi să auzim plămânii... şi inima... Tegumentele sunt calde, gambele cam umflate, buzele uscate. De când tuşiţi aşa? Aţi avut frisoane? Dureri musculare?....” Şi tot aşa. Cu răbdare, calm, aproape în şoaptă”.

”La cortul de triaj de la UPU, unde dacă intri nu mai ai ce căuta afară, ţipau aparţinătorii tot felul spre medici, spre asistente. Că nu există Covid, că nu au dreptul să reţină pe nimeni, că e ţara nimănui, că e nesimţire, că se duc pe proprie răspundere la Infecţioase, şi înjurături, şi circ, şi umilinţă pentru măştile trase la faţă.

Când am ajuns eu la testare nu erau paturi. Eram cu rucsacul pregătită, şi-au cerut scuze şi m-au trimis acasă în aşteptarea rezultatului. Testarea e ciudată, în cazul meu pe nas. Beţişorul acela ajunge în creier, aşa am simţit. Nu doare, dar e ciudat, nimic nu ajunge acolo în mod normal, nu-i aşa?

De atunci mă lupt cu o febră şi accese de tuse care nu cedează orice aş face. Nu e Covid, aşa zice testul. Dar e ceva ce n-am mai trăit, nici nu vreau să mă gândesc prin ce trec cei infectaţi. Nu trece şi gata”, a adăugat jurnalista.

Adina Oşan a mai spus că a rămas cu gândul la cei doi oameni de pe ambulanţă, la costumele lor, ”ochii aceia abia ghiciţi, felul în care s-au purtat cu mine şi au stat cu maşina la dispoziţie până am plecat acasă”.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus