Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social CORONAVIRUS | Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită din cauza pandemiei de Covid-19

CORONAVIRUS | Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită din cauza pandemiei de Covid-19

Un articol de: Catinca Giosanu - 09 Noi 2020, 17:33
CORONAVIRUS | Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită din cauza pandemiei de Covid-19 Sursa Foto: observatordetimis.ro Social

Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva, din județul Hunedoara, va fi oprită începând de marţi, 10 noiembrie, pe o perioadă nedeterminată, ca măsură de limitare a răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, dar şi pentru că rata de incidență a cazurilor de infecție cu Covid-19 în municipiul Deva a depăşit pragul de 3 la o mie de locuitori.

 

 

Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită

 

 

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva, care administrează monumentul istoric, turiştii care doresc să viziteze Cetatea Deva o pot face la pas, alegând unul dintre cele trei trasee marcate ce urcă pe Dealul Cetăţii. În general, aceste trasee se parcurg în 40-45 de minute pe jos, de la intrarea în tunel spre partea dreaptă, până la Poarta 1. Cel mai scurt traseu are o durată de 30 de minute şi ajunge la Poarta 1 a Cetăţii prin partea stângă, din faţa tunelului de la plecare.

Persoanele care vizitează Cetatea Deva trebuie să poarte mască de protecţie şi să respecte regulile şi măsurile impuse la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19, au precizat autorităţile locale.

Telecabina care facilitează accesul turiştilor în Cetatea Deva a fost repornită pe 8 martie, după patru luni şi jumătate în care au fost efectuate lucrări de reparaţii la unul dintre sistemele de comunicare ale ascensorului. Până la momentul opririi acesteia, din octombrie 2018, Cetatea Deva fusese vizitată de circa 100.000 de turişti, iar din vânzarea biletelor de transport au fost aduşi la bugetul local al municipiului Deva 2,64 milioane lei, potrivit datelor primăriei.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

Bilanț sumbru în România

 

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, 3.240 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, dintr-un total de 11.445 efectuate în ultimele 24 de ore.

Astfel, bilanțul total a ajuns la 306.991 de îmbolnăviri cu virusul chinez, dintre care 206.793 persoane vindecate.

Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 206.793 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Între 2 noiembrie, ora 10, și 3 noiembrie, aceeași oră, au fost raportate 120 decese. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 24 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.