Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Cum poți beneficia gratis de vaccinul antigripal în această toamnă. Iată ce trebuie să faci

Cum poți beneficia gratis de vaccinul antigripal în această toamnă. Iată ce trebuie să faci

Un articol de: Andrei Vlad - 14 Sep 2020, 15:54
Cum poți beneficia gratis de vaccinul antigripal în această toamnă. Iată ce trebuie să faci sursa foto: pixabay Social

Din toamnă, România continuă lupta împotriva COVID-19, dar și a gripei sezoniere. Pentru un ser cu efect cert în ceea ce privește SARS-COV-2 mai este nevoie de timp. În schimb, pentru gripa de sezon, procedura este deja populară, administrată an de an. 

Statul român decontează într-o anumită măsură vaccinul antigripal, care se recomandă să fie administrat pentru imunizarea adulților, a gravidelor, a adolescenților, a copiilor. Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Imunizare suportă cheltuielile.

 

Cine sunt principalii beneficiari ai vaccinului antigripal gratuit

 

Campania de vaccinare antigripală se desfășoară prin intemediul cabinetelor medicilor de familie, pentru categoriile de populație cu risc: persoane de peste 65 de ani, persoane cu handicap, cele instituționalizate, adulți și copii cu afecțiuni cronice, persoane cu HIV, copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 luni și 18 ani, medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar din spitale. 

Pentru populația care nu intră în categoriile de risc, vaccinul gripal poate fi achiziționat în baza prescripției din farmaciile cu circuit deschis sau din unități medicale private. Vaccinul antigripal Sanofi va ajunge în farmacii după 15 septembrie. 

Medicii recomandă ca vaccinul antigripal să fie administrat anual, înainte de debutul sezonului gripal. Anticorpii protectori se formează aproximativ în două săptămâni. 

Citeşte mai multe despre:   vaccin antigripal,   vaccin,   gripa,   sanatate