Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Cum vor merge elevii la școală, din 8 februarie. Lista completă a localităților încadrate în cele trei scenarii, publicată de Ministerul Educației

Cum vor merge elevii la școală, din 8 februarie. Lista completă a localităților încadrate în cele trei scenarii, publicată de Ministerul Educației

Un articol de: Andrei Vlad - 05 Feb 2021, 19:19
Cum vor merge elevii la școală, din 8 februarie. Lista completă a localităților încadrate în cele trei scenarii, publicată de Ministerul Educației Social

Majoritatea școlilor din România se redeschid de luni, 8 februarie 2021. Începând de vineri, 5 februarie, a fost lămurit contextul, respectiv scenariul pentru fiecare localitate în parte. Ministerul Educației a publicat lista oficială, care poate fi consultată aici

Lista cuprinde 3.181 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri). 149 de localități sunt în scenariul roșu, 903 în scenariul galben, 3.181 în cel verde. În 24 de localități se vor face cursuri exclusiv online, pentru că au o rată de peste 6 la mia de locuitori. 

Bucureștiul se află în scenariul galben, deci vor fi reluate din data de 8 februarie cursurile în grădinițe, la clasele primare și la clasele din anii terminali, a VIII-a și a XII-a.

 

Care sunt scenariile pentru redeschiderea școlilor, în contextul COVID-19

 

Joi, 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile de care se va ține cont pentru fiecare comună, municipiu și oraș, începând din data de 8 februarie, pentru organizarea actului didactic. 

„În semestrul 2, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, cu puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, merg în continuare la grădiniță și la școală copiii din ciclul primar (clasele I-IV) și copiii din clasele terminale (clasele VIII și XII).

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la grădiniță și la școală copiii de ciclul primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid și se merge în online”, a explicat Klaus Iohannis.

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Timiș, singurul județ „roșu" din România

 

Timiș nu reușește să coboare sub pragul de 3 infectări la mia de locuitori și astfel, rămâne în scenariul roșu. În schimb, de cel mai sever scenariu se apropie Maramureș, cu o rată de infectare de 2,96. În Timiș, rata de infectare este de 3,29. 

În topul județelor „galbene", Maramureș este urmat de Cluj - 2,4, Ilfov - 2,24 și Brașov - 2,13. În același scenariu se mai află Alba - 1,75, București - 1,9, Hunedoara - 1,68, Sălaj - 1,7, Satu Mare - 1,7, Suceava - 1,62. 

Cea mai mică rată de infectare din țară o au județele Vrancea - 0,36, Olt - 0,47 și Buzău - 0,49. 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   scoala,   Ministerul Educatiei