Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Dezamăgirea unui român plecat la muncă în Germania: „Eram tratați ca sclavii. Ne-au scos la lucru şi în duminica de Paşte”

Dezamăgirea unui român plecat la muncă în Germania: „Eram tratați ca sclavii. Ne-au scos la lucru şi în duminica de Paşte”

Un articol de: Laura Vasile - 16 Iul 2020, 10:00
Dezamăgirea unui român plecat la muncă în Germania: „Eram tratați ca sclavii. Ne-au scos la lucru şi în duminica de Paşte” Social

Au plecat la muncă în Germania, în plină stare de urgență, și au sperat la o viață mai bună. Dar în scurt timp, soţii Mihai şi Maria Gogu aveau să trăiască dezamăgirea vieții lor.

Deși trebuiau să stea în carantină timp de 14 zile, aceștia au fost scoși la muncă din prima zi. „Toţi cei care am mers acolo ştiam unde mergem, adică era clar că ne aşteaptă o muncă grea. Şi ne-am asumat asta. Însă ceea ce a am găsit acolo era total diferit de ceea ce ne-am înţeles cu ei înainte de a pleca din ţară. La muncă ne transportau până pe câmp cu un autobuz plin ochi, unde stăteam iarăşi toţi unul peste altul. Nu am primit niciun fel de echipamente de protecţie, nici măşti, nici dezinfectant, mănuşi sau căşti. Se lucra peste 12 ore pe zi, dar fără a păstra distanţa între noi. Ne-au scos la lucru şi în duminica de Paşte, cu toate că ar fi trebuit să ne ţină în carantină două săptămâni. Ne tratau ca pe nişte sclavi, doar că nu ne biciuiau“, povesteşte Gogu, potrivit Adevărul.

În ceea ce privește cazarea, românii au fost duși în containere. Li s-a spus că este o măsură provizorie. În camerele mici, oamenii erau ţinuţi câte patru sau şase împreună.

Într-o zi când ne-am întors de la muncă, am găsit trei români care rămăseseră în containere, refuzând să vină cu noi să lucreze. Erau revoltaţi şi strigau în gura mare că nu au fost plătiţi şi că nu li se respectau drepturile. Apoi, au apărut şi primele cazuri de Covid-19 printre oameni. A fost momentul în care am decis să plec. I-am anunţat că nu sunt de acord să mai lucrez pentru ei atâta timp cât nu-şi respectă promisiunile şi nu asigură condiţiile minime. Ne-au spus că dacă nu vrem să mai ieşim la lucru şi să respectăm regulile lor, să plecăm de acolo şi că altfel cheamă poliţia la noi. Şi am plecat“, rememorează Mihai Gogu.

Citeşte mai multe despre:   roman in Germania