Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Dr. Șerban Bubenek a confirmat: „Ivermectina este eficace împotriva coronavirusului

Dr. Șerban Bubenek a confirmat: „Ivermectina este eficace împotriva coronavirusului

Un articol de: Andrei Vlad - 27 Ian 2021, 16:26
Dr. Șerban Bubenek a confirmat: „Ivermectina este eficace împotriva coronavirusului Foto: 360medical.ro Social

Dr. Șerban Bubenek, medic primar ATI, a confirmat eficiența Ivermectinei în tratarea COVID-19. Potrivit acestuia, medicamentul are efect cert în prevenția bolii, în tratarea ei și chiar și în fazele avansate. 

„Este un medicament care a fost folosit pentru uz uman pe scară largă, în special în Africa, pentru parazitoză. Cercetatorii au vrut să vadă dacă are efect și pentru COVID. Există diverse studii, destul de multe, în diverse țări, studii serioase, care au fost analizate (...) Conform datelor din literatură, spun că este eficace împotriva coronavirusului.

Aceste studii ne spun că este foarte eficientă și în prevenție (...) și este eficientă mai puțin dacă este dată în stadiile târzii de COVID, dar are o anumită eficiență", a declarat medicul Șerban Bubenek pentru B1 TV, în emisiunea lui Tudor Barbu. 

 

Ce este Ivermectina


Primele informații despre Ivermectină au apărut în aprilie 2020, la scurt timp după ce OMS a declarat pandemia de COVID-19. În primăvara anului trecut, presa internațională a anunțat faptul că cercetătorii Universității Monash din Melbourne, Australia, au reușit să omoare coronavirusul în 48 de ore, în condiții de laborator, cu ajutorul acestei substanțe.

Ivermectina a fost descoperită în anul 1975 și este un antiparazitar, utilizat de cabinetele veterinare pentru animale. Ivermectina este considerat unul dintre cele mai sigure și mai eficiente medicamente de către OMS. Totodată, este foarte ieftină. 

Ivermectina este aprobată în SUA de FDA (n.r. - Food and Drug Administration) ca medicament antiparazitar cu efect cert anti-păduchi, scabie și viermi intestinali. De asemenea, are efect și împotriva virusului Zika. În Europa însă, nu a primit încă acordul. 

În 2015, 3 cercetători au câștigat Premiul Nobel pentru Medicină și Fiziologie, pentru descoperirea unei terapii care au revoluționat tratamentul mai multor boli parazitare, bazat pe Ivermectină și medicamentul Artemisinin.

Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Citeşte mai multe despre:   Serban Bubenek,   Ivermectina,   COVID-19