Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Avertismentul dr. Dorel Săndesc : „Este un scenariu ca în filmele horror, în care virusul se transformă precum un monstru ucigaș, în interiorul tău"
Exclusiv online

EXCLUSIV // Avertismentul dr. Dorel Săndesc : „Este un scenariu ca în filmele horror, în care virusul se transformă precum un monstru ucigaș, în interiorul tău"

Un articol de: Andi Miron - 20 Ian 2021, 18:08
EXCLUSIV // Avertismentul dr. Dorel Săndesc : „Este un scenariu ca în filmele horror, în care virusul se transformă precum un monstru ucigaș, în interiorul tău" Social

Medicul Dorel Săndesc e de părere că în etapa a doua de vaccinare, în care au prioritate persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani și cele cu boli cronice, nu e vreme de pierdut. Programarea pentru imunizare trebuie făcută cât mai rapid, în condițiile în care noile tulpini fac din ce în ce mai multe victime. 

„Observăm că în țările unde numărul de persoane vaccinate este foarte mare, în special în Israel, deja acest lucru arată impactul vaccinării în reducerea contagiozității. Sunt convins că lunile care urmează vor confirma la nivelul comunităților cu procent ridicat de vaccinare efectul benefic. Aceasta, desigur, va contribui la convingerea oamenilor să se vaccineze, dar este păcat să se piardă timpul după părerea mea, pentru că nu știi cum se transformă virusul în propriul tău organism", a declarat medicul Dorel Săndesc pentru B1.ro

 

Dr. Dorel Săndesc: „Virusul e capabil de mutații care nu se petrec în aer, ci în corp"

 

De asemenea, medicul din Timișoara atenționează cu privire la un scenariu pe care-l consideră „horror": mutația virusului în corp, care poate produce efecte letale. 

„Virusul e capabil de mutații care nu se petrec în aer, ci în corp. E un scenariu horror: un virus care te infectează, care se transformă în tine și devine nu doar mai contagios, cu 70% cum este acum, ci poate deveni mai letal. Acesta este un scenariu care iată, ca în filmele horror pur și simplu, virusul se transformă într-un monstru ucigaș în interiorul tău și nu-ți mai dă nici măcar o șansă.

Merită să aștepți, să-ți asumi acest risc, atunci când poți să te vaccinezi înainte și să eviți eventualele probleme?! Mai ales că, Doamne-ajută!, studiile arată că toat mutațiile care s-au înregistrat până acum, toate variantele virusului sunt sensibile la vaccin, care este capabil să prevină noile mutații", a mai punctat Săndesc pentru B1.ro

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Dorel Sandesc,   vaccin anti-COVID-19,   vaccinuri,   EXCLUSIV