Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Ce noi măsuri anti-COVID-19 s-ar putea impune în România, până la finalul anului 2020

EXCLUSIV // Ce noi măsuri anti-COVID-19 s-ar putea impune în România, până la finalul anului 2020

Un articol de: Andi Miron - 04 Noi 2020, 19:24
EXCLUSIV // Ce noi măsuri anti-COVID-19 s-ar putea impune în România, până la finalul anului 2020 Captură Digi24 Social

Dr. Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș" din București, crede că până la finalul anului în curs, s-ar mai putea impune noi măsuri de limitare a transmiterii SARS-COV-2. Printre acestea, o poziție mai fermă a autorităților în ceea ce privește lucrul de acasă, în condițiile în care mulți angajatori și-au chemat din nou forța de muncă la birou și testarea frecventă la locul de muncă, așa cum se procedează deja în fotbal.

„Lucrul de acasă, acolo unde se poate și testarea rapidă din partea angajatorului, la anumite intervale de timp sunt niște măsuri care s-ar putea impune pe parcurs. De asemenea, aceste teste, care au o acuratețe destul de crescută, să fie efectuate atunci când angajatul are simptomatologie. În acest fel, s-ar putea izola mai rapid persoana respectivă", a declarat Adrian Marinescu pentru B1.ro

De asemenea, noile măsuri ar trebui coroborate și cu eforturi susținute din partea autorităților, pentru ca rezultatele să fie cele scontate, atenționează medicul. 

„În plus, contează foarte mult ca anchetele epidemiologice să fie efectuate rapid și corect, pentru a izola mai departe și persoanele de contact", a mai declarat Adrian Marinescu pentru B1.ro

 

11 județe din România se află în scenariul roșu

 

Un nou record de infectări a fost raportat în România, de Grupul de Comunicare Strategică, în cursul zilei de miercuri, 4 noiembrie: 8.651 de cazuri noi de COVID-19. Trendul ascendent continuă și în spațiul public se iau în calcul noi măsuri restrictive și chiar lockdown-ul total. 

Restul județelor se află în scenariul galben, cu mici excepții: Brăila, Buzău, Călărași, Olt, Tulcea, Vrancea. Un aspect important de reținut este faptul că o valoare a indicilor mai scăzută nu înseamnă neapărat mai puține infecții. Numărul de infectări raportate la mia de locuitori ține foarte mult de numărul de teste distribuite la nivel județean. 

În zilele următoare, județe precum Brașov (2,98), Bistrița Năsăud (2,72), Covasna (2,73), Harghita (2,77) ar putea fi primele din scenariul galben, care ar putea trece la cel roșu.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

 

Citeşte mai multe despre:   EXCLUSIV,   COVID-19,   coronavirus,   exclusiv