Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Dr. Adrian Marinescu: „Informațiile cu privire la efectele adverse pe termen lung ale vaccinului nu au susținere științifică"

EXCLUSIV // Dr. Adrian Marinescu: „Informațiile cu privire la efectele adverse pe termen lung ale vaccinului nu au susținere științifică"

Un articol de: Andrei Vlad Andi Miron - 18 Ian 2021, 15:57
EXCLUSIV // Dr. Adrian Marinescu: „Informațiile cu privire la efectele adverse pe termen lung ale vaccinului nu au susținere științifică" Dr. Adrian Marinescu Social

Medicul Adrian Marinescu îi provoacă pe cei care acuză în spațiul public vaccinurile anti-COVID-19 de anumite „vicii ascunse", cu efecte severe pe termen lung, să probeze afirmațiile.

„Cei care fac anumite afirmații despre efectele adverse ar trebui întrebați care le este sursa pe care se bazează! Răspunsul este că indiferent dacă sunt din lumea medicală sau nu, nu au niciun fel de susținere științifică, pentru a vorbi despre efecte adverse. E cel mai simplu în acest fel. 

Discuția că sunt efecte la distanță este un non-argument. E ușor de zis. Procentul celor care vor să se vaccineze a crescut deja și va mai crește", a declarat medicul Adrian Marinescu pentru B1.ro. 

De asemenea, medicul de la „Matei Balș" subliniază faptul că eventualele scenarii sunt valabile doar la nivel teoretic. 

„Se știe că un medicament sau un vaccin poate avea reacții adverse, cazuri foarte rare. Lucrul acesta se știe în teorie, dar și dacă luăm o aspirină s-ar putea să avem. Nu avem un argument care să spună că așa se va întâmpla. Că ar putea să fie în teorie, asta e altceva", a mai punctat Marinescu pentru B1.ro 

 

România va folosi 3 vaccinuri anti-COVID-19. Diferențe semnificative între serurile Pfizer, Moderna și Oxford

 

Până în prezent, au fost confirmate 3 seruri anti-COVID-19 care vor fi utilizate în campania de vaccinare din România: Pfizer-BioNTech, Moderna și Oxford-Astrazeneca. Cele 3 vaccinuri prezintă diferențe în ceea ceea ce privește tehnologia de obținere, condițiile de transport și de depozitare, eficacitatea declarată și mai ales, în ceea ce privește prețul/doză. 

Vaccinurile de la Pfizer și Moderna sunt obținute printr-o tehnologie mai nouă, ceea ce și face prețul de 7-8 mai mare. Cel de la Oxford însă, este mult mai ieftin, presupune o singură doză, iar condițiile de transport și de depozitare sunt mult mai simple. În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Vezi AICI informațiile esențiale pentru fiecare vaccin în parte. 

Citeşte mai multe despre:   Adrian Marinescu,   EXCLUSIV,   COVID-19,   vaccinuri,   vaccinare,   campanie de vaccinare,   vaccin anti-COVID-19