Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Perioadă decisivă. Dr. Ioan Ștefan, medic infecționist: „Dacă după noile restricții nu vor fi rezultate vizibile, probabil că se va lua în calcul lockdown-ul"
Exclusiv online

EXCLUSIV // Perioadă decisivă. Dr. Ioan Ștefan, medic infecționist: „Dacă după noile restricții nu vor fi rezultate vizibile, probabil că se va lua în calcul lockdown-ul"

Un articol de: Andi Miron - 21 Oct 2020, 13:53
EXCLUSIV // Perioadă decisivă. Dr. Ioan Ștefan, medic infecționist: „Dacă după noile restricții nu vor fi rezultate vizibile, probabil că se va lua în calcul lockdown-ul" Dr. Ioan Ștefan, Spitalul Militar „Carol Davila" Social

România a înregistrat un nou record de infectări cu SARS-COV-2. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat miercuri, 21 octombrie, 4.848 de noi cazuri, dintr-un record de teste, 37.025 - 22.388 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere.

Pe fondul trendului ascendent din ultimele săptămâni, se discută din ce în ce mai mult despre lockdown-ul total. Dr. Ioan Ștefan, medic infecționist la Spitalul Militar din București, crede că momentan, nu este cazul de o stare de urgență. Cel mai probabil, abia peste 2-3 săptămâni, doar dacă noile măsuri nu-și vor dovedi eficiența.

„Nu aș zice că se impune acum un lockdown. Măsurile auxiliare care au fost luate, pot să acționeze eficient. Este foarte important însă ca aceste măsuri să fie și respectate. Mai degrabă, eu aș zice că aici trebuie acționat, pentru aplicarea fermă a măsurilor. 

Dacă nu vor fi rezultate vizibile ale acestor măsuri, probabil că se poate lua în calcul și o astfel de măsură care este foarte drastică și cu consecințe economice și sociale de asemenea, greu de evaluat", a declarat Ioan Ștefan pentru B1.ro

 

Două județe în scenariul roșu. Alte 8 ar putea intra, în curând

 

Două județe au trecut de indicele de 3 infectări la mia de locuitori. Alba (3,26) și București (3,25) se află în scenariul roșu, potrivit datelor din ultimele două săptămâni. 

După cele menționate vin din spate Bacău (2,29), Brașov (2,09), Cluj (2,3), Mureș (2,15), Sălaj (2,4), Teleorman (2,06), Timiș (2,22) și Vâlcea (2,49).

 S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Citeşte mai multe despre:   exclusiv,   Ioan Stefan,   covid-19,   coronavirus