Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Dr. Virgil Musta: „Era o perioadă în care la o persoană depistată pozitiv, erau alți 10 purtători ai virusului, nediagnosticați"
Exclusiv online

EXCLUSIV // Dr. Virgil Musta: „Era o perioadă în care la o persoană depistată pozitiv, erau alți 10 purtători ai virusului, nediagnosticați"

Un articol de: Andi Miron - 09 Oct 2020, 19:57
EXCLUSIV // Dr. Virgil Musta: „Era o perioadă în care la o persoană depistată pozitiv, erau alți 10 purtători ai virusului, nediagnosticați" Foto: Facebook Social

Medicul Virgil Musta a semnalat în repetate rânduri problemele secției de terapie intensivă (ATI) de la Timișoara. De asemenea, acesta a amintit și necesitatea măsurilor de prevenție, în contextul în care la începutul pandemiei, numărul real de purtători ai virusului era semnificativ mai mare față de cel depistat, în urma testelor. 

„Suntem pe o pantă ascendentă a acestei pandemii și cifrele vor crește dacă nu se iau măsurile foarte riguros de prevenție, adică respectarea celor 3 reguli de bază. Altfel, nu vom putea opri creșterea exponențială a acestor cifre. 

Statistic, în baza unui studiu efectuat în urmă cu câteva luni, într-o perioadă în care se efectuau mai puține teste, la o persoană diagnosticată pozitiv, erau alți 10 purtători ai virusului, nediagnosticați. 

Discuția se purta când aveam 300-400 de cazuri depistate, la începutul pandemiei. Acest lucru depinde foarte mult de numărul de teste care se efectuează în comunitate și de persoanele cărora li se fac. Sunt situații în care li se fac celor care au simptomatologie sau cu screening în masă", a declarat dr. Virgil Musta pentru B1.ro

 

Dr. Virgil Musta: „Este bine să se diagnosticheze cât mai multe persoane"

 

Potrivit unui studiu din India, 70% dintre asimptomatici nu transmit virusul, iar un alt studiu, din Marea Britanie, spune că 80% dintre cei depistați cu COVID-19 sunt asimptomatici. Medicul Virgil Musta a subliniat faptul că problema asimptomaticilor este o chestiune care îngreunează destul de mult lupta medicilor cu noul coronavirus, cu atât mai mult în contextul în care se apropie venirea sezonului rece.

„Asimptomaticii sunt greu de diagnosticat și atunci este bine să se diagnosticheze cât mai multe persoane, pentru a le izola, pentru că ele sunt posibili vectori de transmitere ai bolii", a mai declarat medicul pentru B1.ro

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Citeşte mai multe despre:   EXCLUSIV,   covid-19,   coronavirus