Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Epidemie de rujeolă în România, cu zeci de mii de infectări. Dr. Virgil Musta: „Simptomele, asemănătoare cu cele ale COVID-19 în perioada de debut"

EXCLUSIV // Epidemie de rujeolă în România, cu zeci de mii de infectări. Dr. Virgil Musta: „Simptomele, asemănătoare cu cele ale COVID-19 în perioada de debut"

Un articol de: Andi Miron - 28 Aug 2020, 18:44
EXCLUSIV // Epidemie de rujeolă în România, cu zeci de mii de infectări. Dr. Virgil Musta: „Simptomele, asemănătoare cu cele ale COVID-19 în perioada de debut" Foto: Cuget Liber Social

Două epidemii au bifat în acest an în total, peste 100.000 de infectări, COVID-19 și rujeola. INSP a reportat peste 20.000 de cazuri de pojar de la începerea sezonului, un diagnostic care în fază incipientă, prezintă simptome similare cu cele determinate de noul coronavirus. 

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș" din Timișoara, a oferit mai multe informații despre epidemia de rujeolă și a subliniat importanța vaccinării. 

„Să ne aducem aminte că în urmă cu 4-5 ani, tot din cauza rujeolei, în județul Timiș au fost 8 morți. Epidemia s-a explicat prin faptul că rata de vaccinare a scăzut sub 60%.

Rujeola e o boală care evoluează sever într-un număr mic de cazuri. Există două complicații severe în acest caz: pneumonia dată de virus și meningoencefalita, cu complicații mortale. 

Simptomele seamănă în perioada de debut, cu cele de la SARS-COV-2. Apoi, rujeola se caracterizează prin erupție de tegument. La început, într-adevăr, se manifestă prin febră, prin tuse. Sezonul de rujeolă începe în perioada iarnă-primăvară, februarie-martie", a declarat Virgil Musta pentru B1.ro

 

„Cei care nu se vaccinează, influențați de teoria conspirației"

 

Doctorul Virgil Musta a remarcat faptul că trendul „antivacciniștilor" ia din ce în ce mai mare amploare, la nivel global. 

„Majoritatea (n.r. - cei care nu se vaccinează), cred că sunt influențați de teoria conspirației. Din păcate, există și medici care militează pentru nevaccinare, mai ales cei care fac medicină naturistă. Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

Antivacciniștii ar putea fi convinși prin educație sanitară. Este dificil, pentru că în toată lumea este un număr tot mai mare de persoane care nu se vaccinează, motiv pentru care și apare epidemia. Epidemia de rujeolă a început în România, dar s-a extins prin Italia și alte țări. Dacă nu se vaccinează, teoretic, la 5-7 ani apare o nouă epidemie", a punctat medicul pentru B1.ro

 

Citeşte mai multe despre:   EXCLUSIV,   Virgil Musta,   rujeola,   pojar,   epidemie,   COVID-19,   vaccin