Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Măsuri ample pentru reorganizarea sistemului medical din România. Dr. Adrian Marinescu: „Sunt două variante"
Exclusiv online

EXCLUSIV // Măsuri ample pentru reorganizarea sistemului medical din România. Dr. Adrian Marinescu: „Sunt două variante"

Un articol de: Andi Miron - 15 Oct 2020, 13:23
EXCLUSIV // Măsuri ample pentru reorganizarea sistemului medical din România. Dr. Adrian Marinescu: „Sunt două variante" Foto: videomedicina.ro Social

Un nou record de pacienți internați la ATI, infectați cu SARS-COV-2 a fost raportat joi, 15 octombrie, de GCS: 721 de persoane internate la terapie intensivă și 4.013 infectări cu noul coronavirus. În acest context, se vorbește din ce în ce mai mult despre suprasolicitarea sistemului sanitar și necesitatea reorganizării pentru sezonul rece. 

Două variante ar putea fi luate în calcul la nivel guvernamental, pentru reorganizarea sistemului sanitar în timpul pandemiei de COVID-19. Dr. Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balș" din Capitală, a oferit mai multe detalii pe marginea acestui subiect. 

„Se discută de ceva vreme. Pot fi luate măsuri concrete la nivelul sistemului medical, vorbim despre cel dedicat COVID. Și aici nu ne referim doar la locurile de terapie intensivă, care sigur, sunt foarte importante, dar vorbim și despre locurile în care pot fi internați pacienții cu SARS-COV-2, în general. 

Trebuie plecat de la realitatea că sunt necesare mai multe locuri în zonele roșii, cum este Capitala. Sunt două variante. Fie vor fi spitale de sine stătătoare pentru COVID și vor fi mai multe unități, în afară de cele care sunt acum. Sau dacă la un moment dat, dacă sunt foarte multe cazuri, să alegem varianta folosită în Marea Britanie și mai multe locuri din Europa, unde spitalele au în același timp circuit COVID și non-COVID", a declarat medicul pentru B1.ro

 

România riscă să intre în criză de medici și de locuri în spitale

 

Numărul paturilor și lipsa personalului sunt problemele cu care se confruntă sistemul medical din România, punctează Adrian Marinescu.

„Primul lucru pe care ar trebui să-l facem este legat de paturi. Dacă vorbim despre terapie intensivă, aici este foarte interesant. Când vorbim despre paturile care sunt la terapie intensivă, avem nevoie de locurile efective. Când ne referim la terapie intensivă, doar de personal.

Dacă avem nevoie de personal la terapie intensivă, probabil că vor fi circuite separate și la terapie intensivă - pacienți cu SARS-COV-2 și pacienți cu alte patologii. Personalul existent se va ocupa de cele două circuite. Sigur, nu e ușor dacă este vorba despre un număr mare de pacienți", a declarat dr. Adrian Marinescu pentru B1.ro.DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

 

 

Citeşte mai multe despre:   Adrian Marinescu,   EXCLUSIV,   COVID-19,   SARS-COV-2,   coronavirus