Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Polițiștii care au luat cu duba și au amendat copiii „prinși" la fotbal în curtea școlii, puși la zid de colegi: „Suntem uimiți, niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva"
Exclusiv online

EXCLUSIV // Polițiștii care au luat cu duba și au amendat copiii „prinși" la fotbal în curtea școlii, puși la zid de colegi: „Suntem uimiți, niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva"

Un articol de: Andi Miron - 08 Oct 2020, 16:25
EXCLUSIV // Polițiștii care au luat cu duba și au amendat copiii „prinși" la fotbal în curtea școlii, puși la zid de colegi: „Suntem uimiți, niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva" Social

Sâmbăta trecută, 8 copii au fost duși cu duba la poliție după ce au bătut mingea în curtea unei școli din Constanța, în afara programului de curs. Mulți ar spune că este o activitate rar întâlnită în ziua de azi, în condițiile în care tehnologia pare mai atrăgătoare în secolul XXI. Distracția copiilor a fost rapid încheiată. Tinerii au fost amendați de polițiști fiecare cu câte 250 de lei pentru „încălcarea normelor legale de acces".

Reprezentanții polițiștilor de la București recunosc că această acțiune a agenților este o rușine. Ionel Babuș, președintele Federației Sindicatelor Democratice al Polițiștilor din România, crede că agenții de la Constanța nu au procedat tocmai corect. 

„Până acum, în Țara Românească, un caz similar nu a fost, niciodată Poliția nu a acționat așa. Și noi suntem uimiți de ce s-a întâmplat asta. Ar fi putut să-i atenționeze, având în vedere faptul că sunt niște copii. Măsurile radicale nu s-au justificat. Domnul ministrul a trimis Corpul de Control, ca să se verifice, să se vadă despre ce e vorba, se vor dispune măsuri în consecință. 

Nu trebuie să fim radicali, pentru că până la urmă, tot părinții plătesc și nu toți au veniturile necesare. Fiind primul caz de această natură, niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva, credem că nu au dat dovadă de tact, pentru că mai trebuie gândit și cu sufletul. Este legal, dar nu este și moral", a declarat oficialul pentru B1.ro

 

Ionel Babuș, președintele Federației Polițiștilor: „Au venit colegi care nu cred că au ceva pentru haina de polițist"

 

Reprezentantul polițiștilor recunoaște că mulți polițiști nu au nimic în comun de a face cu această meserie. 

„Nu contează dacă ești sau nu tânăr. Când ieși din Școala de Poliție trebuie să fii bine format și atât timp cât aplici legea, să știi să acționezi. Cu greu vă spun asta, au venit colegi care nu cred că au ceva pentru haina asta. Ca să fii polițist bun înseamnă să te pregătești continuu, să ai conțiința să poți aplica legea corect", a declarat Ionel Babuș pentru B1.ro

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

 

Citeşte mai multe despre:   EXCLUSIV,   politisti,   Ionel Babus