Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social EXCLUSIV // Un doctor român recomandă o nouă măsură de protecție anti-COVID-19: „Poate pare un pic exagerat, dar riscul de infectare este aproape de 0"

EXCLUSIV // Un doctor român recomandă o nouă măsură de protecție anti-COVID-19: „Poate pare un pic exagerat, dar riscul de infectare este aproape de 0"

Un articol de: Andi Miron - 04 Noi 2020, 18:06
EXCLUSIV // Un doctor român recomandă o nouă măsură de protecție anti-COVID-19: „Poate pare un pic exagerat, dar riscul de infectare este aproape de 0" Facebook Social

Un doctor român, specializat în microbiologie moleculară, crede că masca medicală comună, aflată la îndemâna oricărui cetățean, prin intermediul farmaciilor, nu are un mare efect în ceea ce privește protecția împotriva SARS-COV-2. O soluție mai sigură este masca utilizată de specialiști în laboratoare, crede Lorand Savu

„Poate pare un pic exagerat și nu știu dacă este posibil la nivel de stat să se impună astfel de măsuri. Credința mea este că singura salvare este masca FFP 2. Nu masca medicală, nu altceva, ci masca FFP 2. Se folosește în laborator, în sistemul medical. Trebuie impusă la nivel de țară. În opinia mea, masca normală este prea puțin protectivă. Riscul de infectare ar fi aproape de 0 în cazul măștii FFP 2", a declarat Lorand Savu pentru B1.ro

Prețul unei astfel de măști este de aproximativ 30 de lei. O mască obișnuită se comercializa în farmacii, înainte de pandemie, cu 25 de bani. În prezent, prețurile variază în general, între 50 de bani și 1,5 lei. În primăvară, s-a ajuns chiar și la prețuri exorbitante, de 5-10 lei/bucată. 

„Orice activitate care implică mai multe persoane într-o sală închisă prezintă un potențial de infectare. La fel și avionul, autobuzul, cinematograful, sălile de sport etc. Cred că prin respirație este cel mai mare risc de infectare", a mai declarat doctorul în microbiologie moleculară, pentru B1.ro

 

11 județe din România se află în scenariul roșu

 

Un nou record de infectări a fost raportat în România, de Grupul de Comunicare Strategică: 8.651 de cazuri noi de COVID-19. Trendul ascendent continuă și în spațiul public se iau în calcul noi măsuri restrictive și chiar lockdown-ul total. 

Restul județelor se află în scenariul galben, cu mici excepții: Brăila, Buzău, Călărași, Olt, Tulcea, Vrancea. Un aspect important de reținut este faptul că o valoare a indicilor mai scăzută nu înseamnă neapărat mai puține infecții. Numărul de infectări raportate la mia de locuitori ține foarte mult de numărul de teste distribuite la nivel județean. 

În zilele următoare, județe precum Brașov (2,98), Bistrița Năsăud (2,72), Covasna (2,73), Harghita (2,77) ar putea fi primele din scenariul galben, care ar putea trece la cel roșu.

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   covid-19,   coronavirus,   EXCLUSIV,   Lorand Savu