Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Fără autostrăzi-muzeu în România. Soluție fără precedent anunțată de CNAIR

Fără autostrăzi-muzeu în România. Soluție fără precedent anunțată de CNAIR

Un articol de: Andrei Vlad - 20 Oct 2020, 15:32
Fără autostrăzi-muzeu în România. Soluție fără precedent anunțată de CNAIR Social

Fără autostrăzi-muzeu în România, asta promite CNAIR. Astfel, pentru Autostrada Moldovei (A7), unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din România, constructorii vor realiza drumuri provizorii care vor lega sectoarele de autostradă cu rețeaua de drumuri naționale și județe naționale. 

Autostrada Moldovei (A7) va avea 320 de kilometri, un proiect evaluat la aproximativ 2 miliarde de euro. Aceasta va pleca de la Ploiești și va trece pe la Buzău, Focșani, Bacău și Pașcani, de unde va începe drumul expres ca va trece pe la Suceava, până la Siret. 

 

Primii kilometri de autostradă din Bacău, aproape gata

 

Până la finalul anului 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenționează să scoată la licitație unul dintre cele 3 loturi dintre Ploiești și Buzău, secțiune de 63 de kilometri. 

Primul lot dintre Ploiești din Buzău va avea în jur de 20 de kilometri și va lega A7  de autostrada București-Ploiești. Al doilea va avea în jur de 30 de kilometri, iar ultimul va funcționa ca o centură a Buzăului și astfel, va prelua traficul de pe DN2, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România. 

Primii kilometri de autostradă din Moldova vor fi gata la Bacău, unde antreprenorul român va finaliza proiectul cu mult înainte de termen. În acest an, Centura Bacăului ar putea fi dată în trafic. Termenul de finalizare inițial era anul 2022. 

Citeşte mai multe despre:   autostrazi,   investitii,   infrastructura