Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Fraudă masivă la Olimpiada Online de Matematică: „Trebuie luate măsuri drastice"

Fraudă masivă la Olimpiada Online de Matematică: „Trebuie luate măsuri drastice"

Un articol de: Andrei Vlad - 03 Mar 2021, 20:05
Fraudă masivă la Olimpiada Online de Matematică: „Trebuie luate măsuri drastice" foto: Pixabay Social

În luna februarie s-a desfășurat Olimpiada Online de Matematică, prima ediție organizată fără implicarea Ministerului Educației. Profesorul Radu Gologan, președintele Societății Române de Științe Matematice, s-a declarat revoltat după ce a descoperit mai multe tentative de fraudă. 

Pentru că au existat cazuri în care elevii au rezolvat exercițiile cu ajutorul unui părinte sau al mediatorului, Gologan crede că trebuie să se impună măsuri drastice. 

„Nu este posibil ca o mamă să stea lângă un copil la o olimpiadă pe care o facem noi ca să salvăm o tradiție, și când este rugată online, pentru că se vede că stă acolo, să spună că nu pleacă, pentru că nu face altceva decât să îi explice problema", a declarat Radu Gologan, pentru HotNews.

 

„Soluția este drastică - nu va mai avea acces la nicio competiție a societății cât va trăi el"

 

În opinia profesorului Gologan, elevii care au fraudat examenul trebuie puși pe o „listă neagră", pentru a li se interzice participarea la astfel de concursuri. 

„Sunt destul de revoltat. Uitați-vă - părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție. Este incredibil. Eu sunt de principiu că trebuie luate măsuri drastice. Cel puțin din punct de vedere al Societății, dacă pe un copil îl dovedim că este corupt sau părintele l-a ajutat, soluția este drastică - nu va mai avea acces la nicio competiție a societății cât va trăi el. Îl punem pe listă neagră, indiferent că va ajunge mare universitar. Va avea această patalama. Părintele trebuie să își asume ceea ce face, iar copilul trebuie să înțeleagă, chiar dacă este clasa a cincea

Iată: un părinte, extrem de vehement în ceea ce privește corupția la nivel înalt în România, activist volubil și admirat de mine pentru asta, în a o demasca prin proteste, inclusiv Piața Victoriei 10 august, unde a avut alături copilul, îi cere meditatorului, ca în timpul testului, dat online de profesorul de școală, să îi trimită copilului rezolvările. M-a dărâmat psihic", a mai declarat Gologan pentru sursa citată. 

Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

Citeşte mai multe despre:   frauda,   Radu Gologan