Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Gestul care te lasă fără cuvinte. Când a aflat că nu a avut bani nici măcar pentru o bomboană, un polițist din Iași i-a făcut ziua mai frumoasă acestei fetițe

Gestul care te lasă fără cuvinte. Când a aflat că nu a avut bani nici măcar pentru o bomboană, un polițist din Iași i-a făcut ziua mai frumoasă acestei fetițe

Un articol de: Maria Zărnescu - 31 Aug 2020, 23:03
Gestul care te lasă fără cuvinte. Când a aflat că nu a avut bani nici măcar pentru o bomboană, un polițist din Iași i-a făcut ziua mai frumoasă acestei fetițe FOTO: Facebook: Ministerul Afacerilor Interne Social

Povestea gestului lui Mihai, polițist în cadrul Poliției Transporturi Iași a emoționat internauții care urmăresc contul de Facebook al MAI. Bărbatul a povestit în social media despre gestul emoționant și dovada de omenie pe care a dat-o în fața unei fetițe și a tatălui ei.

Întâmplarea lui a început în Aeroportul Iași, în timpul unei zile toride, la final de vară. Tânărul povestește că afară era cald, iar el era de serviciu, în momentul în care un bărbat a comis-o în trafic. Mihai povestește că l-a oprit pe dreapta și i-a solicitat documentele, explicându-i abaterea comisă. Tocmai când se îndrepta către mașina de serviciu pentru a întocmi procesul verbal, bărbatul a avut parte de o surpriză.

 

Gestul emoționant pe care un polițist din Iași l-a făcut pentru o fetiță de 5 ani

 

Polițistul se pregătea să meargă la mașină pentru a întocmi procesul verbal, însă șoferul l-a rugat să nu-i dea amendă, pentru că își crește singur fetița de cinci ani, căreia nu a avut bani să îi cumpere nici măcar o bomboană.

Mihai i-a permis bărbatului să coboare din autoturism pentru a fuma o țigară, însă nu a putut înțelege cum de cineva ar alege să își cumpere țigări în loc să ia bomboane pentru copil. Fetița soferului i-a oferit atunci o îmbrățișare, iar gestul ei l-a lăsat fără cuvinte.

„O zi obișnuită, ca oricare alta. Eram de serviciu în Aeroportul Iași, iar afară căldură mare, mașini multe... ce să mai, o adevărată plăcere să fii de serviciu.

La un moment dat observ un conducător auto care,, o comite". Fără a sta prea mult pe gânduri, îl trag pe dreapta, mă prezint, solicit documentele și îi aduc la cunoștință abaterea săvârșită.

Când să plec la autoturismul de serviciu pentru a scrie procesul verbal, conducătorul mă roagă să nu îi dau amendă, pentru că își crește singur fetița de 5 ani, pe care mi-o și indică pe bancheta din spate. Mai spune că nu a avut nici măcar un leu să ia o bomboană la copil pe drum și îmi cere permisiunea să coboare din autoturism să fumeze o țigară.Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor

Îi permit să coboare, apoi merg la autospecială, gândindu-mă, oare cum poate cineva să își satisfacă viciile, neglijându-și copilul...

Mă întorc din nou la șofer: ,,Domnule, cum ați putut să vă cumpărați țigări, dar copilului nu ați putut să îi cumpărați nimic?"

Fetița se afla lângă tatăl ei și nu știu dacă la cei 5 anișori ai săi a înțeles profunzimea celor spuse de mine, însă, după ce am rostit această întrebare, s-a desprins brusc de tatăl său și m-a cuprins în brațe... Nu pot să vă explic sentimentul trăit... Pot spune doar că mi-a rupt sufletul, mi-au dat lacrimile.

M-am controlat prin buzunare și nu aveam niciun leu, lucru care m-a făcut să mă întristez și mai tare.

Merg la autospecială și îi cer colegului meu 10 lei împrumut, pe care îi ofer mai apoi fetiței să își cumpere ce vrea. Fetița îmi mulțumește, iar tatăl rămâne fără cuvinte. Continui eu:

,,Pentru azi aveți AVERTISMENT domnule! Considerați că v-am amendat, iar de bănuți cumpărați ceva fetiței. Nu în ultimul rând, respectați legea pentru ca banii să rămână în casă! O zi bună să aveți! "

Tatăl a rămas contrariat, nu știa dacă să vină după mine sau nu... Îl aud după vreo 10 pași că îmi mulțumește.

Astăzi, cel puțin 3 oameni merg mulțumiți acasă: fetița, tatăl și eu.

Oameni buni, polițiștii nu sunt puși în stradă să vă facă rău... Sunt acolo pentru voi. Respectați-vă familia, prietenii, vecinii, semenii și nu în ultimul rând legea.

FIȚI OAMENI !!!”, este poveste spusă de către Mihai din cadrul Poliției Transporturi Iași, pe contul de Facebook al MAI.

 

Din teren. #NoFilter ”O zi obișnuită, ca oricare alta. Eram de serviciu în Aeroportul Iași, iar afară căldură mare,...

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Luni, 31 august 2020