Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Imagini spectaculoase cu Autostrada Moldovei. Lucrările sunt în grafic (VIDEO)

Imagini spectaculoase cu Autostrada Moldovei. Lucrările sunt în grafic (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 31 Aug 2020, 15:59
Imagini spectaculoase cu Autostrada Moldovei. Lucrările sunt în grafic (VIDEO) Autostrada Moldovei / Foto: Asociația Pro Infrastructura Social

Primul petic al Autostrăzii Moldovei prinde contur. Noi imagini filmate cu drona au apărut în online, publicate de Asociația Pro Infrastructura. 

„Vă prezentăm o nouă filmare aeriană cu cei 30 km ai șantierului centurii Bacău (16 km autostradă și 14 km drum cu 2 benzi de circulație), proiect început în martie 2019 și care se află la un stadiu fizic de execuție de peste 70%", a notat sursa citată. 

Tronsonul sud-vestic dintre DN 11 și DN2 Sud (7,3 km de drum cu 2 benzi) este gata. 

„Deși ministrul Bode afirma că în mandatul dânsului nu vor fi ctitorite muzee rutiere în aer liber, realitatea ține să-l contrazică. Solicităm Ministerului Transporturilor și CNAIR să găsească de urgență mijloacele legale pentru deblocarea situației și pentru deschiderea traficului pe acest prim segment al centurii Bacău", au mai notat cei de la Asociația Pro Infrastructura.

Dorinel Umbrărescu, lider al constructorilor de autostrăzi din România, a realizat lucrările la Autostrada Moldovei potrivit graficului, aspect remarcat de specialiștii în infrastructură.

„Salutăm mobilizarea și modul de lucru al celor de la UMB și ne exprimăm speranța că vom vedea în următorii ani multe alte șantiere care să urmeze exemplul acestui proiect", a mai notat sursa citată. 

 

Primele imagini cu Autostrada Moldovei (VIDEO)

 

 Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

 

România, codașa Europei din punct de vedere al numărului de kilometri de autostradă dați în folosință
 

În România, crearea unei rețele de autostrăzi care să corespundă vremurilor actuale, întârzie să se concretizeze. 

Raportat la suprafață, România are mult mai puțini kilometri de autostradă decât vecinii Ungaria și Bulgaria. Maghiarii au 1.527 km, la o suprafață de 93.000 km pătrați, un stat de aproape 3 ori mai mic decât România. Țara noastră are 866 de km de autostradă, pe un teritoriu de peste 238.000 de km pătrați. Vecinii de la sud de Dunăre au aproape același număr de km de autostradă precum România, însă într-o țară de două ori mai mică. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   autostrazi,   infrastructura,   Autostrada Moldovei,   VIDEO