Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Impresionant: Ea este femeia care A DONAT plasmă de cinci ori! RECORD de longevitate a anticorpilor în organism 

Impresionant: Ea este femeia care A DONAT plasmă de cinci ori! RECORD de longevitate a anticorpilor în organism 

Un articol de: Ramona Zaharia - 02 Sep 2020, 14:38
Impresionant: Ea este femeia care A DONAT plasmă de cinci ori! RECORD de longevitate a anticorpilor în organism  Social

După ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus în luna martie, o infirmieră de la secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad a donat plasmă de patru ori până acum. Şi pentru că încă are anticorpi, a fost programată săptămâna viitoare pentru a cincea recoltare!

“Lucrez pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și văd mulți oameni care se luptă cu acest virus extrem de contagios. Din fericire eu am făcut o formă ușoară de boală, în luna martie, iar după ce am auzit că plasma recoltată de la persoanele care au avut COVID-19 poate salva vieți, m-am prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad. Deoarece încă am anticorpi, pot dona în continuare, la interval de 14 zile. Sunt programată să donez, săptămâna viitoare, pe șapte septembrie, pentru a cincea oară. Mă bucur că plasma mea este de folos semenilor mei și îi îndemn pe toți cei care s-au confruntat cu această boală, să nu ezite deoarece plasma lor poate salva vieți”, a explicat Adriana Furdiuc, infirmiră pe Secția Clinică ATI, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Cazul infirmierei de la Arad este dătător de speranță atât în ceea ce privește durata lungă a prezenței anticorpilor în organism, cât și în ceea ce privește altruismul celor care au trecut prin boala pandemică și au biruit. 

 

Mulțumiri pentru donatori


Mesajele de mulţumire pentru asemenea gesturi nu au încetat să apară. Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Arad, Laura Păcurariu a transmis un mesaj de mulţumire tuturor donatorilor.

Avem 13 persoane care au donat plasmă de mai mult de două ori - trei persoane care au donat de trei ori plasmă și nouă persoane care au donat de două ori. Mulțumim pacientei care a donat plasmă de patru ori, iar săptămâna viitoare este programată la donare pentru a cincea oară.

Potrivit Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, la nivelul Centrului de Trasfuzie Sanguină Arad au avut loc 65 de recoltări de plasmă, dintre care 51 sunt prin procedură de plasmafereză și 14 prin donare normală, de la persoane care s-au vindecat de coronavirus.
 

Indici de imunitate în cazul bolnavilor de COVID-19 

Persoanele care au contractat COVID-19, dar au rămas fără simptome după trecerea perioadei inițiale de carantină, sunt imune până la trei luni, conform informațiilor oferite de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). 

Potrivit unui studiu al oamenii de știință de la MedUni, Viena - doar aproximativ 60% dintre pacienții vindecaţi de COVID-19 dezvoltă anticorpi de protecție. Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   COVID-19