Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Încep lucrările la lotul 1 al Autostrăzii A0, care va înconjura Bucureștiul. Care este stadiul proiectului

Încep lucrările la lotul 1 al Autostrăzii A0, care va înconjura Bucureștiul. Care este stadiul proiectului

Un articol de: Andrei Vlad - 15 Feb 2021, 19:29
Încep lucrările la lotul 1 al Autostrăzii A0, care va înconjura Bucureștiul. Care este stadiul proiectului Social

Autostrada A0, un proiect crucial pentru România, care va încercui Capitala și va conecta autostrăzile A1, A2 și A3, dă primele semne de viață în 2021. Luni, 15 februarie, a fost înmânat Ministerului Transporturilor ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1, de antreprenor. 

Lotul 1 al A0 are o lungime de 16.93 km. Antreprenorul care va executa lucrările este o companie din Turcia, Alsim Alarko, iar valoarea contractului este de 830,6 milioane de lei, fără TVA. 

Durata contractului este de 30 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni pentru perioada de garanţie a acestora. Lucrările au ca termen de finalizare prima jumătate a anului 2023.

 

Stadiul Autostrăzii A0

 

Autostrada A0 este formată din segmentul de Nord, format din 4 loturi și segmentul de Sud, compus din 3 loturi. La finalul lui 2020, B1.ro a prezentat datele la zi ale proiectului de infrastructură rutieră. 

Până în prezent, s-a lucrat doar la lotul 2, de 17 km iar ministrul Cătălin Drulă a declarat că așteaptă un avans consistent pentru anul în curs. 

Citeşte mai multe despre:   autostrazi,   investitii,   infrastructura,   infrastructura rutiera