Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Ivermectina a fost interzisă de ANAD

Ivermectina a fost interzisă de ANAD

Un articol de: Andrei Vlad - 03 Mar 2021, 19:48
Ivermectina a fost interzisă de ANAD Sursă foto: Pixabay Social

Ivermectina, medicamentul recomandat în SUA și mai multe state europene, pentru prevenirea și tratarea COVID-19, nu a primit „undă verde" de la Agenția Națională Anti-Doping (ANAD). 

Ivermectina a fost trecut pe lista medicamentelor interzise pentru sportivii din România, potrivit ANAD, care a transmis punctul de vedere prin intermediul unui comunicat de presă. 

„În contextul pandemiei de coronavirus, Agenția Națională Anti-Doping face următorul anunț: Sportivii trebuie să cunoască faptul că le este interzis un eventual tratament cu medicamentul comercializat sub denumirea de Ivermectina Pasteur FP 20 – comprimate pentru tratamentul endoparazitozelor produse de nematode și în ectoparazitozele produse de acarieni la câini. 

Un comprimat conține 3mg de Ivermectină, substanță care se încadrează în Lista Interzisă 2021 la categoria S0 – SUBSTANȚE NEAPROBATE (orice substanţă farmacologică, ce nu este cuprinsă în una dintre următoarele secţiuni ale Listei şi nu este aprobată de nicio autoritate guvernamentală de reglementare în domeniul sănătăţii pentru uzul terapeutic uman – de exemplu, medicamente aflate în curs de dezvoltare preclinică sau clinică sau retrase, medicamente designer, substanţe aprobate doar pentru uz veterinar – este interzisă permanent)” , se arată în comunicatul emis de Agenția Națională Anti-Doping", a transmis ANAD

 

Medicii români, încrezători în efectul Ivermectinei

 

Mai mulți medici români și-au exprimat până în prezent punctul de vedere, cu privire la posibila utilizare a Ivermectinei. Printre aceștia, Adrian Marinescu și Șerban Bubenek. 

„Sunt şanse mari ca acest medicament să fie folosit şi la noi pentru tratarea COVID. Vorbim de un efect antiviral. Medicamentele antivirale au ca rol împiedicarea virusului de a intra în celule umane. Va împiedica îmbolnăvirea. Poate fi folosit şi în cazurile grave. Eficienţa maximă este atunci când e luată încă de la primele simptome. Nu ştiu dacă vorbim de zile până la aprobarea pentru tratarea COVID. Probabil, va fi un interval scurt dacă lucrurile se vor mişca la nivel european”, a explicat Adrian Marinescu pentru Libertatea.

„Este un medicament care a fost folosit pentru uz uman pe scară largă, în special în Africa, pentru parazitoză. Cercetatorii au vrut să vadă dacă are efect și pentru COVID. Există diverse studii, destul de multe, în diverse țări, studii serioase, care au fost analizate (...) Conform datelor din literatură, spun că este eficace împotriva coronavirusului.Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de trei luni în Parlamentul României? Va fi sancționată drastic

Aceste studii ne spun că este foarte eficientă și în prevenție (...) Și este eficientă mai puțin dacă este dată în stadiile târzii de COVID, dar are o anumită eficiență", a declarat medicul Șerban Bubenek pentru B1 TV, în emisiunea lui Tudor Barbu. 

Citeşte mai multe despre:   Ivermectina,   ANAD