Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Jandarmerița care a pulverizat spray paralizant spre un bărbat care a murit, trimisă în judecată

Jandarmerița care a pulverizat spray paralizant spre un bărbat care a murit, trimisă în judecată

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 14 Sep 2020, 14:30
Jandarmerița care a pulverizat spray paralizant spre un bărbat care a murit, trimisă în judecată foto:obiectivdesuceava Social

Jandarmeriţa care a pulverizat spray paralizant spre un bărbat care a murit a fost trimisă în judecată. Anunțul a fost făcut de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, potrivit ziarului Obiectiv de Suceava.

Scena a avut loc în Vatra Dornei, judeţul Suceava, atunci când tatăl unei copile de 12 ani a reclamat autorităţilor că un bărbat i-ar fi agresat fata.

Bărbatul acuzat a devenit recalcitrant la acuzaţiile care i-au fost aduse. Acesta a fost imobilizat prin pulverizarea spray-ului lacrimogen de către jandarmeriţă, ceea ce i-a adus sfârşitul. Potrivit certificatului de deces, bărbatul a decedat din cauza insuficienţei cardio-respiratorii acute. Însă, la cauze antecedente apăreau şi diagnosticele de peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total.

Femeia este acuzată de loviri cauzatoare de moarte, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, purtare abuzivă.

“Cu această ocazie, a folosit la activitatea de imobilizare, în mod nelegal, un spray iritant lacrimogen personal şi neautorizat în acest sens în activitatea organelor Jandarmeriei, dispozitiv care nu se afla în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, pulverizând astfel spre faţa victimei un jet de spray iritant lacrimogen din apropiere, pulverizarea efectuându-se prin încălcarea prevederilor Legii 550/2004 şi a HG 991/2005, iar folosirea, chiar şi a acestui dispozitiv neautorizat, nu s-a efectuat în mod gradual şi proporţional, depăşindu-se astfel nevoile reale pentru imobilizarea victimei C.I.”, spun procurorii.

Citeşte mai multe despre:   Suceava