Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Județul Vrancea, creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și personalului didactic

Județul Vrancea, creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și personalului didactic

Un articol de: Maria Zărnescu - 02 Mar 2021, 09:24
Județul Vrancea, creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și personalului didactic foto: Pixabay Social

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor și personalului didactic a înregistrat o creștere semnificativă, dar și îngrijorătoare în județul Vrancea. Într-un interval de șapte zile, cifrele din județ s-au triplat, informează News.ro.

În cursul zilei de luni, 22 februarie, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea raporta doar 12 cazuri de COVID-19 în școlile din județ, iar la o săptămână de la acel moment au fost raportate 35 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

De la debutul semestrului II, 15 elevi și 20 de cadre didactice au fost testați pozitiv, în timp ce șase clase  din unități de învățământ diferite, cu un efectiv total de 127 de elevi au suspendat cursurile față în față, pentru o perioadă de 14 zile. În aceste situații, în prezent, activitatea se desfășoară online.

Totodată, potrivit sursei citate mai sus, un număr de 77 de elevi și 25 de cadre didactice din județ își desfășoară activitatea în sistem online, din motive medicale sau pentru că se află în diferite grupe de risc, fiind mai vulnerabili în fața infectării cu SARS-CoV-2.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   bilant COVID-19 elevi,   judetul vrancea,   scoli in scenariu online