Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social La 80 de ani, mamaie Eugenia își crește singură cei trei strănepoți. Povestea impresionantă a femeii care nu a acceptat să îi lase pe copii în plasament: „Sunt sufletul meu, ei mă țin în viață!”

La 80 de ani, mamaie Eugenia își crește singură cei trei strănepoți. Povestea impresionantă a femeii care nu a acceptat să îi lase pe copii în plasament: „Sunt sufletul meu, ei mă țin în viață!”

Un articol de: Maria Zărnescu - 18 Noi 2020, 20:57
La 80 de ani, mamaie Eugenia își crește singură cei trei strănepoți. Povestea impresionantă a femeii care nu a acceptat să îi lase pe copii în plasament: „Sunt sufletul meu, ei mă țin în viață!” FOTO: Facebook: MAI Social

Povestea emoționantă vine din Dolj, iar personajul principal este „mamaie” Eugenia, o femeie curajoasă, în vârstă de 80 de ani, care nu ar renunța pentru nimic în lume la strănepoții ei. Abandonați de părinți și fiind o povară prea mare pentru bunici, cei trei micuți ar fi urmat să ajungă în plasament, însă străbunica lor a decis să își dedice viața creșterii și întreținerii lor.

La 80 de ani, Ilinca, de 5 ani, Natalia, de 6 ani și voinicul Andrei, de 10 ani, sunt cei care îi dau viață și energie în fiecare zi. Femeia nu s-a temut niciun moment că nu ar putea avea cum să îi întrețină pe cei trei copiii. Cu optimism și credință, femeia de 80 de ani a recunoscut că se vor descurca cuvma, dar nu îi va abandona.

Bunătate și mai ales curajul femeii au fost răsplătite de către jandarmii de la Gruparea Mobilă Craiova, care i-au oferit o mână de ajutor:

„Trei copii, Ilinca, de 5 ani, Natalia, de 6 ani și voinicul Andrei, de 10 ani, au fost abandonați de părinții lor, iar pentru bunici... se pare că ar fi fost o povară prea mare. Soluția era ca micuții să fie luați în plasament, însă străbunica lor, Eugenia, în ciuda lipsurilor materiale, s-a opus și s-a încăpățânat să-i crească ea.

- Mamaie, dar ai 80 de ani! Ești sigură că poți?, a fost întrebată de cei de la protecția copilului.

- Sunt foarte sigură! Unde dorm eu vor dormi și ei, ce-oi mânca eu, or mânca și ei. Ne-o ajuta Dumnezeu!

De această familie aflată în nevoie au aflat și jandarmii de la Gruparea Mobilă Craiova, care n-au rămas insensibili la nevoile acesteia, hotărând, astfel, să le facă o vizită pentru a le dărui alimente și îmbrăcăminte. Când au ajuns în casă, au simțit că este destul de frig.

- Cum de stați așa, mamaie? De ce nu faceți focul?

- Aș face, mamă, dar nu avem la ce.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

- Păi și la iarnă cu ce o să vă încălziți?

- O să văd eu ce fac cu copiii, deși nu vreau să mi-i ia de aici. Mă zbat să aibă tot ce le trebuie, că sunt sufletul meu, ei mă țin în viață!

La scurt timp de la prima vizită, colegii noștri s-au întors acasă la străbunica Eugenia cu o sobă.

Era cel mai firesc lucru pe care puteau să-l facă în prag de iarnă.

- O instalăm în dormitor, mamaie, și fii fără grijă, o să-ți aducem noi lemne ca să aveți căldură în casă.

- Vă mulțumesc, mamă! Nici nu știți ce înseamnă pentru noi ce ați făcut, le-a spus femeia, cu lacrimi în ochi.

Mamaia Eugenia are 80 de ani și, în ciuda greutăților vieții și a vârstei înaintate, ea muncește în fiecare zi pentru a le oferi celor trei copii un minim necesar traiului și, mai ales, o educație frumoasă. Mulțumim, mamaie Eugenia, pentru lecția de viață pe care ne-ai oferit-o tuturor și pentru speranța pe care ne-o sădești în suflete. Mulțumim jandarmilor craioveni pentru gestul de omenie pe care l-au făcut, dar și pentru ajutorul pe care i-l vor acorda de acum înainte!”, este povestea relatată pe contul de Facebook al MAI.

 

Trei copii, Ilinca, de 5 ani, Natalia, de 6 ani și voinicul Andrei, de 10 ani, au fost abandonați de părinții lor, iar...

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 18 noiembrie 2020