Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Lista țărilor europene care îi bagă în izolare pe turiștii români

Lista țărilor europene care îi bagă în izolare pe turiștii români

Un articol de: Catinca Giosanu - 27 Iul 2020, 12:47
Lista țărilor europene care îi bagă în izolare pe turiștii români  FOTO: Hepta Social

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival, tot mai mulți români se gândesc la vacanță: Cu toate acestea, ceva îi neliniștește. Unele persoane sunt reticente când vine vorba de concediu, în contextul crizei epidemice de Covid-19. Iată care sunt statele în care nu poţi merge, cel puţin pentru moment, sau cele care îţi impun carantina/izolarea de îndată ce ajungi acolo.

 

 

Lista țărilor memebre ale Uniunii Europene care impun carantina la sosire

 

 

În contextul în care numărul de infectări cu COVID-19 este în creştere în România, în ultimele 24 de ore fiind raportat un număr mare de noi cazuri de îmbolnăvire, românii primesc tot mai multe restricţii de călătorie. Mai multe ţări interzic complet accesul românilor, Malta fiind una dintre acestea. Aşadar, Cei care s-au gândit că vor merge în vacanţă în micuţul stat insular, trebuie să știe că momentan nu își pot face acest capriciu. 

De asemenea, Norvegia şi Finlanda au anunțat că restricţionează accesul persoanelor venite din România, în timp ce Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare pentru a-i primi pe compatrioții noștri.

 

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Precizarea danezilor pentru români: Pot intra în Danemarca, dar cu o condiție

 

 

Ambasada României la Copenhaga a anunțat că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei, dar cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate în această țară.

”Începând cu 27 iunie 2020, Danemarca permite intrarea pe teritoriul său și turiștilor rezidenți în statele membre ale Uniunii Europene, statele din spațiul Schengen și Marea Britanie, dacă statul din care vin se regăsește pe lista deschisă stabilită de Autoritatea Daneză de Sănătate și dacă dovedesc că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare din Danemarca (care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată). Această listă este actualizată săptămânal, în fiecare zi de joi. În prezent, România se regăsește pe lista deschisă.”, informează reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, printre țările membre ale Uniuni Europene (UE) se regăsesc mai multe state care au decis ca persoanele ce ajung din România pe teritoriul lor să intre în izolare sau carantină pentru un anumit număr de zile. Aşadar, oamenii care au de gând să călătoreşti în viitorul apropiat în Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Slovenia şi Slovacia, o vor face asumat. Este necesar ca turiștii români să se intereseze de dinainte de condițiile de călătorie ştiind ce îi aşteaptă acolo.

Mai nou, Marea Britanie şi Irlanda de Nord procedeză la fel cu persoanele sosite din țara noastră. Prin urmare, dacă vii de la Londra la Bucureşti, nu ai parte de restricţii, însă regula nu e valabilă şi în sens invers. Autoritățile britanice au decis să nu includă România pe lista celor 59 de ţări considerate sigure.

 

 

Austria: Noi condiții pentru intrarea în țară a cetățenilor români

 

 

Autoritățile austriece au implementat o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit pe teritoriul Austriei pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România. Noile condiții rămân în vigoare până la data de 30 septembrie 2020.

Prin urmare, toate persoanele ce ajung în Austria venind din România trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test pentru depistarea infecției cu noul virus COVID-19, efectuat în ultimele patru zile, sau vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 14 zile. În situația în care turiștii români vor refuza să respecte prevederile legale aflate în vigoare, aceștia vor fi buni de plată: 1.450 de euro e amenda maximă stabilită de Guvernul austriac pentru cetăţenii care nu vor respecta măsura respectării carantinei.

De asemenea, începând de luni, 27 iulie, termenul de valabilitate a testului biologic-molecular pentru COVID-19 va fi redus de la 4 zile la 72 de ore, iar perioada de izolare la domiciliu va fi redusă de la 14 zile la 10 zile.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Coronavirus