Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Loc fruntaș pentru România la nivelul UE. Topul în care țara noastră a devansat Marea Britanie și Ungaria

Loc fruntaș pentru România la nivelul UE. Topul în care țara noastră a devansat Marea Britanie și Ungaria

Un articol de: Andrei Vlad - 13 Sep 2020, 16:02
Loc fruntaș pentru România la nivelul UE. Topul în care țara noastră a devansat Marea Britanie și Ungaria Foto: Sam Swellis (Unsplash.com) Social

Ne-am obișnuit cu România să ocupe poziții rușinoase în clasamentele realizate la nivel european. O analiză INS însă, realizată în baza datelor Eurostat, plasează țara nostră pe un loc favorabil.

Statistica prezintă problemele de infrastructură ale locuințelor din UE, cu privire la scurgerile prin acoperiș, igrasie, tocurile de ferestre și podelele deteriorate. Aceste informații sunt exprimate procentual.

Astfel, în România, doar 10,1% din locuințe se confruntă cu astfel de probleme. Cipru (30,2%), Portugalia (26,9%), Ungaria (22,5%), Marea Britanie (17,6%) se numără printre statele care întâmpină probleme mult mai severe în acest sens. România este pe locul 6 din 28 de state. Media europeană este de 13,9%. 

Printre statele fruntașe se mai numără: Finlanda (4,6%), Slovacia (5,1%), Malta (7,1%), Cehia (7,7%).

 

Românii, proprietari dar fără bani 

 

95,4% dintre locuințele din România sunt proprietate personală, potrivit unei analize realizate în 2019, fruntașă din acest punct de vedere. Aceasta este o consecință a sistemului comunist. În perioada 1966-1989 s-au construit 3,3 milioane de apartamente. 

Cifrele care reflectă condițiile de viață mai proaste din România se referă la vacanțele pe care cetățenii și le permit. România este pe penultimul loc. Doar 58,9% își permit măcar o săptămână de vacanță, față de 28,9, media UE. Cel mai bine din acest punct de vedere stau cei din Suedia (9,7%),  Luxemburg (10,6%) și Austria (12,4%). 

Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   INS,   statistica