Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Lucrul de acasă, noul trend în câmpul muncii. Câte companii își vor chema din nou angajații la birou

Lucrul de acasă, noul trend în câmpul muncii. Câte companii își vor chema din nou angajații la birou

Un articol de: Andrei Vlad - 12 Oct 2020, 16:54
Lucrul de acasă, noul trend în câmpul muncii. Câte companii își vor chema din nou angajații la birou Foto: Pixabay Social

Pandemia de COVID-19 determină o accelerare a procesului de digitalizare a administrației publice, dar și a activităților din sistemul privat. Astfel, antreprenorii au devenit mai flexibili, iar o dovadă în acest sens o reprezintă posibilitatea angajaților de la lucra de acasă. 

Munca „remote" sau lucrul de la distanță a devenit o practică din ce în ce mai des întâlnită inclusiv în România. 80% dintre companii sunt de părere că lucrul de acasă este noua normă pe piața muncii, potrivit unui sondaj PwC. 

 

53% dintre companii au implementat posibilitatea de a lucra de acasă, 47% intenționează să se alinieze noului trend

 

Multe companii au decis să ia măsuri radicale, pe fondul acomodării către noua direcție de lucru. Spații de birouri s-au închis deja. 45% dintre companii nu vor mai cere angajaților să revină la lucrul tradițional, de la sediu, iar 21% dintre angajatorii sondați intenționează să abordeze o strategie hibrid, cu lucru de la birou, dar și de acasă. 

53% dintre companii au creat și au implementat deja o politică în direcția lucrului de la distanță, iar 47% au răspuns că vor îmbunătăți sau vor implementa o politică de muncă de la distanță până la finalul anului 2020. 

Companiile care au adoptat lucrul de la distanță l-au implementat din 3 motive: sănătatea și siguranța angajaților (70%), îmbunătățirea experienței angajaților (65%) și atragerea și reținerea talentelor-cheie (60%).

La nivel european, România se află pe ultimul loc în ceea ce privește munca de la distanță. 

DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Citeşte mai multe despre:   covid-19,   coronavirus