Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Mai mulți turiști au rămas blocați în telescaunul din stațiunea Șuior. Echipele de Salvamontiști au fost nevoite să intervină pentru evacuarea lor

Mai mulți turiști au rămas blocați în telescaunul din stațiunea Șuior. Echipele de Salvamontiști au fost nevoite să intervină pentru evacuarea lor

Un articol de: Maria Zărnescu - 10 Feb 2021, 16:25
Mai mulți turiști au rămas blocați în telescaunul din stațiunea Șuior. Echipele de Salvamontiști au fost nevoite să intervină pentru evacuarea lor FOTO: Pixabay.com Social

Echipa de intervenție a Salvamont Maramureș intervine în stațiunea Șuior, pentru a evacua un grup de turiști care a rămas blocat în telescaunul din stațiune. Printre aceștia se află și un copil de numai doi ani, după cum a precizat directorul instituției, Dan Benga, pentru Agerpres.

 

Condițiile meteo pun în dificultate evacuare turiștilor blocați în telescaun

 

Potrivit directorului Salvamont Mureș, echipele intervin la fața locului pentru evacuarea turiștilor blocați în telescaun, iar condițiile meteo de ploaie și lapoviță îngreunează misiunea.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că salvarea copilului este prioritară pentru echipajul Salvamont. Echipa de intervenție este formată din 12 salvamontiști și voluntari care au răspuns la solicitare.

„Operaţiunea de salvare a turiştilor blocaţi pe instalaţia de telescaun este în curs de desfăşurare, condiţiile meteo sunt un pic dificile din cauza ploii şi aerului rece. E vorba de nouă scaune în care se află turişti, printre care şi un copil de doi ani. Salvarea copilului este prioritară pentru echipa de intervenţie aflată pe munte, apoi, restul persoanelor blocate”, a spus directorul Salvamont Maramureș, Dan Benga.

În cazul telescaunului blocat în stațiunea Șuior, directorul Salvamont Mureș a explicat că defecțiunea instalației de transport pe cablu este una complexă și nu poate fi reparată în timp scurt.

Citeşte mai multe despre:   incidente telescaun ,   Maramures,   statiuni montane,   Salvamont