Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Mărturia unei educatoare din Sibiu, diagnosticată cu COVID-19: Am trecut prin moarte. Am simțit mereu răceala morții lângă mine / Femeia a văzut cu ochii ei cum două paciente au pierdut lupta cu boala

Mărturia unei educatoare din Sibiu, diagnosticată cu COVID-19: Am trecut prin moarte. Am simțit mereu răceala morții lângă mine / Femeia a văzut cu ochii ei cum două paciente au pierdut lupta cu boala

Un articol de: Elena Stanciu - 03 Noi 2020, 16:35
Mărturia unei educatoare din Sibiu, diagnosticată cu COVID-19: Am trecut prin moarte. Am simțit mereu răceala morții lângă mine / Femeia a văzut cu ochii ei cum două paciente au pierdut lupta cu boala Foto: pixabay.com Social

O educatoare din Sibiu, infectată cu noul coronavirus a povestit experiența dramatică prin care a trecut de la momentul în care au apărut primele simptome specifice COVID-19 și până acum, când a depășit episodul critic al bolii și așteaptă să primească un rezultat negativ al testului. Povestea ei a fost publicată pe Facebook de un medic de familie din Sibiu.

 

Experiența dramatică a unei educatoare din Sibiu, infectată cu coronavirus: Eram paralizată de spaimă

 

În timp ce era internată și se confrunta cu simptome din ce în ce mai severe ale bolii, educatoarea a fost martora unor scene dramatice în salonul în care era internată. Două paciente au pierdut lupta cu virusul sub ochii ei, în timp ce femeia avea dificultăți tot mai mari de respirație. „Virusul pentru unii nu e nimic. Nu au simptome, pentru unii e o viroză, pentru unii o gripă, pentru alții o răceală mai puternică, pentru alții moartea”, spune femeia.

”Începe calvarul lângă patul meu. Doamna intră în stop cardio. Are 56 de ani. Medici, asistente, monitoare îmi izbesc mereu patul, electrozi, șocuri, o scapă, o readuc în puls. Multe minute, multă disperare și un medic tânăr care a alături de alt coleg și asistente au ajuns la capătul puterii. Cu amărăciune în glas, vă rog să ne oprim. Nu se mai poate face nimic.

Mă încurajează pe mine. Moralul sus Doamna Maria, va fi bine. Eu tot mai rău, febră dureri puternice în piept și spate. Primesc și axiar să trec mai ușor prin șoc. Proceduri, de cum să predea aparținătorilor lucrurile ei. Tot demersul în fine foarte greu. Dar protocoalele. De la ora 8 până la 15.30 după masă a stat în patul de lângă mine acoperită cu cearșaf atât. Până au venit cu acei doi saci negri. Era transferată de la un alt spital și ei trebuie să o ia. Am simțit mereu răceala morții lângă mine. A doua zi după 24 de ore de nesomn avea să moară și femeia din stânga mea. Eram paralizată de spaimă. Din nou acei saci negri dar la ea s-a rezolvat în maxim o oră fiind internată pe secția de infecțioase”, a povestit educatoarea.

 

Pacientă cu COVID-19: Virusul pentru unii nu e nimic. Nu au simptome, pentru unii e o viroză, pentru unii o gripă, pentru alții o răceală mai puternică, pentru alții moartea

 

În tot acest timp, starea ei devenea din ce în ce mai gravă. Se confrunta cu insuficiența respiratorie, tuse și dureri puternice și tensiune crescută.

„Starea mea devine îngrijorătoare cu tensiune mare insuficiență respiratorie dar prima noapte fără febră. E miercuri începe prima criză profundă fără a putea duce și aduce aer în plămâni. Tusea era cu cuțite puternice în piept și spate. Am o a doua, criză și credeam că va ceda. Apoi a treia care m-a devastat de durere.Imi creste tensiunea. Îmi scade saturația risc de infarct spune hotărât doamna doctor de gardă. Mă pun de urgență pe oxigen. Respir un pic mai bine. Durerile din piept sunt un pic mai ușoare. 6 zile de oxigen zi și noapte. Dormit doar pe burtă. 5 flacoane de perfuzii pe zi, 2 injecții în burtă, antibiotic în branulă, 5 branule schimbate că nu am vene prea bune, 6 pastile dimineața și 6 seara”, a mai spus pacienta.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Acum, educatoarea se simte mai bine, respiră mai ușor dar încă are dureri.

”Am trecut prin moarte. Am ficatul mărit spune doamna doctor dar că nu se putea altfel. Sunt pe un teren fragil dar încet mă voi recupera. Ieri mi-a luat testul. Aștept să vedem ce se va întâmpla. Acum sunt bine respir mai ușor dar persistă durerile din piept. Am trecut prin moarte, dar Maica Domnului nu m-a lăsat și dragostea celor care mă iubesc. Sunt alt om. Viața are alt sens acum. Vreau doar să mai punctez. Virusul pentru unii nu e nimic. Nu au simptome, pentru unii e o viroză, pentru unii o gripă, pentru alții o răceală mai puternică, pentru alții moartea. Nu o fac pe deșteapta, nu îmi dau cu părerea despre medicină. Am avut parte de un medic ca o mamă, iar asistentele la fel, calde și empatice. Cu ajutorul lui Dumnezeu mă voi recupera încet încet. Acum să mă ajute Dumnezeu să îmi iasă test negativ, dar nu știu. Vă mbrățișez cu drag pe toți! Vă rog să fiți responsabili. Aveți grijă de voi dar și de ceilalți. Aceasta a fost experienta mea cu virusul și știu că am drum lung de refacere cu precauții majore pentru plămâni și ficat în special. Dar încet îmi voi reveni. Mai am multe lucruri frumoase de realizat și de ajutat pe cei care au nevoie de mine”, a mai povestit femeia.

Mărturia unei educatoare din Sibiu, diagnosticată cu COVID-19: Am trecut prin moarte. Am simțit mereu răceala morții lângă mine / Femeia a văzut cu ochii ei cum două paciente au pierdut lupta cu boala

 

Cel mai grav bilanț al infectărilor de la debutul pandemiei: 7.733 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, în România 

 

România a înregistrat, marți, cel mai grav bilanț al infectărilor cu coronavirus de la debutul pandemiei și până acum. Potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 7.733 de cazuri de COVID-19. În acest moment, în secțiile de terapie intensivă din țară sunt internați 974 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. De asemenea, de luni până marți, au decedat 120 de români diagnosticați cu COVID-19.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Sibiu,   coronavirus,   COVID-19